Twynstra Gudde benoemt Joost Voerman tot directielid

04 juni 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De aandeelhouders van Twynstra Gudde hebben per 1 juni 2015 Joost Voerman benoemd tot directielid. Voerman werkt al sinds 2005 voor het organisatieadviesbureau uit Amersfoort.

Na het behalen van zijn Master in Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden begon Joost Voerman zijn loopbaan bij B&A. Bij het Haagse bureau ging hij aan de slag als adviseur regionale economie en verkeer en vervoer, waarbij hij zich met name richtte op vraagstukken op het gebied van aanbesteding van openbaar vervoer en decentralisatie van vervoer. Na zo’n vier jaar bij het adviesbureau trad hij in dienst van de Algemene Rekenkamer, waar hij als projectleider verantwoordelijk was voor het Rijksbrede onderzoeksprogramma ‘Toezicht en verantwoording bij rechtspersonen met een wettelijke taak’. Tussen 2000 en 2005 werkte Voerman voor verkeerskundig adviesbureau Goudappel Coffeng, in zijn laatste rol als Hoofd Bestuur en Beleid.

Sinds september 2005 is Voerman werkzaam bij Twynstra Gudde, een van de grootste management consultancybureaus van ons land. In deze periode is hij drie jaar managing partner geweest van de adviesgroep Mobiliteit, Strategie & Beleid. De laatste twee jaar was hij managing partner van de Bestuursadviespraktijk. Voerman is als adviseur, trainer en coach betrokken geweest bij tientallen projecten op het gebied van organisatieontwikkeling, innovatie en samenwerking.

Twynstra Gudde benoemt Joost Voerman tot directielid

Begin deze maand is Voerman door Twynstra Gudde aangesteld als directielid. Marcel de Rooij treedt na twaalf jaar per 1 september 2015 terug als directeur. De komende drie maanden zullen De Rooij en Voerman gezamenlijk werken aan de overdracht van taken en verantwoordelijkheden.

Voerman krijgt de opdracht om samen met directievoorzitter Ellen Peper de ingezette transitie van het bureau voort te zetten. Twynstra Gudde had het net als veel branchegenoten lastig tijdens de crisisjaren, en om het tij te keren lanceerden Peper en De Rooij in 2013 een nieuwe strategie. De visie richt zich veel meer op hoogwaardige dienstverlening gecentreerd rondom complexe transformaties en samenwerkingsverbanden, waarbij er meer focus is aangebracht in diensten en producten. De nieuwe koers werpt inmiddels z’n vruchten – in een recent interview met Consultancy.nl gaf Peper al aan dat het bureau de weg omhoog weer heeft gevonden.

“De afgelopen periode heeft Marcel de Rooij samen met Ellen Peper de transitie van het bureau geleid. Daarmee heeft hij een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en versterking van het bureau”, aldus Twynstra Gudde in een persverklaring over de wisseling van wacht in de top.