Anne-Marie Rakhorst vervangt Mariënne Verhoef in RvC van Twynstra Gudde

11 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anne-Marie Rakhorst is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Ze is in de plaats gekomen voor Mariënne Verhoef, die is afgetreden na de maximale zittingstermijn te hebben volgemaakt.

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer, publicist en spreker op het gebied van duurzaamheid. Haar ondernemerschap voert terug naar 1994 toen ze Search oprichtte, een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau, laboratorium en opleidingsinstituut. Ruim twintig jaar heeft Rakhorst leidinggegeven aan het bedrijf dat vier jaar terug, in 2014, de krachten bundelde met SGS, een wereldwijde grote speler op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering.

In 2014 zette Rakhorst vervolgens Duurzaamheid.nl op, een onafhankelijke community met het doel meer waardevolle en winstgevende oplossingen te creëren voor mensen, ondernemingen en de maatschappij. Rakhorst: “Als ondernemer en eigenaar van duurzaamheid.nl help ik bedrijfsleven en overheid hun businesscase te verduurzamen. Onder andere door kennis te delen.”

RvC-lid

Sinds kort is Annemarie Rakhorst een nieuwe uitdaging aangegaan als nieuwste lid van de Raad van Commissarissen bij Twynstra Gudde, met ruim 250 professionals een van de grootste organisatieadviesbureaus van ons land. Binnen de RvC neemt Rakhorst plaats naast de overige RvC-leden Rob van Gijzel (voorzitter) en Paul Riemens.

Anne-Marie Rakhorst, lid RvC Twynstra Gudde

In een reactie op haar nieuwe rol bij Twynstra Gudde, zegt Rakhorst: “Twynstra Gudde bestaat uit een zeer interessante groep van experts die binnen overheid, bedrijfsleven en instellingen werkt aan belangrijke transities in onder andere mobiliteit, vastgoed, zorg, energie en water. Gebieden waar ik zelf ook dagelijks met plezier in onderneem. Ik kijk er zeer naar uit om dit prachtige bureau samen met Rob van Gijzel en Paul Riemens te faciliteren en ondersteunen als toezichthouder.”

Duurzaamste adviesbureau in 2025

De benoeming van duurzaamheidsexpert Rakhorst ligt in lijn met de bredere, strategische ambities van Twynstra Gudde, dat het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen omarmt en de doelstelling heeft om tegen 2025 het duurzaamste adviesbureau in Nederland te zijn.

Tegelijk met de benoeming van Rakhorst is Mariënne Verhoef afgetreden, die de maximale zittingstermijn van acht jaar in de RvC heeft gezeten. Verhoef is in haar vroege loopbaan werkzaam geweest als directeur personeel & organisatie bij het ministerie van LNV, werkte vijf jaar als plaatsvervangend secretaris generaal bij het Ministerie van Financiën en bestuurt al bijna twaalf jaar Spirit!, een Nederlandse jeugdhulporganisatie. Sinds eind 2017 is Verhoef als toezichthouder tevens actief bij Wageningen University & Research.

Gerelateerd: Twynstra Gudde wil Nederland helpen aan een duurzamere toekomst.