Jody Pietersz en Frank Bekkers aan de slag bij House of Performance

05 oktober 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Deze maand hebben zich weer twee nieuwe Consultants aangesloten bij het team van House of Performance. Jody Pietersz werkte eerder acht jaar lang in verschillende rollen voor KPN, terwijl Frank Bekkers afkomstig is van FrieslandCampina, waar hij ruim zes jaar in dienst was.

Jody Pietersz

Jody Pietersz maakt de overstap vanuit bedrijfssoftwareontwikkelaar ODS2, waar ze sinds mei vorig jaar actief was als Product Owner. Hier was ze verantwoordelijk voor het aansturen van de verschillende development teams. Voor die tijd was ze acht jaar lang onderdeel van KPN. Ze startte hier in 2009 als Trademarketeer Residential External Retail: “Ik was verantwoordelijk voor het beleid en de trade marketingactiviteiten omtrent de externe kanalen en de aansturing van het winkelaccountmanagement-team”, aldus Pietersz. Een jaar later werd ze Channelmanager External Retail en richtte ze zich onder meer op het realiseren van afzet- en omzettargets door het verhogen van de verkoopeffectiviteit van deze kanalen en het optimaliseren van de retailstrategie, die zich vertaalde in diverse omnichannel-projecten. 

Als Channelmanager KPN Retail – en daarna als Senior Channelmanager KPN Retail – was ze van 2012 tot 2015 bezig met soortgelijke activiteiten, en ondersteunde ze daarnaast de uitrol van KPN Glasvezel. In haar seniorrol nam ze ook nog deel in een multidisciplinair kernteam dat verantwoordelijk was voor de planning en uitvoering van de on- en offline footprint-optimalisatie. In 2015 groeide Pietersz door tot Senior Omnichannel Manager en daarna werd ze als Product Owner van het KPN Compleet Scrumteam verantwoordelijk voor de aansturing van het KPN Compleet scrumteam, dat zich bezig hield met alle commerciële activiteiten rondom KPN Compleet en de verbeter- en implementatietrajecten om de systemen en processen voor 4-in-1-pakketten te optimaliseren. 

Pietersz begon haar professionele loopbaan bij Mitel. Bij deze Canadese producent van IP-telefooncentrales werkte ze tussen 2007 en 2009 ruim twee jaar als Channelmarketeer Benelux. “Ik hield me bezig met het verzorgen van gezamenlijke marketing- en pr-gerelateerde activiteiten van de Nederlandse en Belgische kanalen en was verantwoordelijk voor de aansturing van de inhouse (tele)marketingafdeling, bestaande uit 6 fte”, vertelt Pietersz. 

Jody Pietersz en Frank Bekkers aan de slag bij House of Performance

Frank Bekkers

Frank Bekkers werkte voor zijn komst naar House of Performance zesenhalf jaar voor FrieslandCampina. In zijn eerste anderhalf jaar had hij bij de zuivelcoöperatie de functie van Continuous Improvement Manager. Bekkers: “Ik richtte me op de korte- en lange termijn-procesverbeteringen voor de Dagvers-fabrieken in Eindhoven en Rotterdam.” Vanaf eind 2013 werd hij verantwoordelijk voor de productie van de Eindhovense fabriek gedurende het sluitingsproces.

Zo’n anderhalf jaar later werd hij Production Manager voor de vul- en verpakkingsafdeling. “Ik managede de dagelijkse activiteiten van een grote en moderne zuivelfabriek, waarbij zes mensen direct aan mij rapporteerden en 85 indirect. Daarnaast gaf ik leiding aan investeringsprojecten en continu verbeteren-trajecten”, aldus Bekkers. In zijn laatste rol bij FrieslandCampina was hij als Continous Improvement Specialist verantwoordelijk voor het aansturen van veranderprojecten binnen verschillende productiefaciliteiten in Nederland, Duitsland, België en Nigeria: “Ik stimuleerde verandering, zowel via een corporate-programma als door een-op-een coaching van het plaatselijke management.”

Bekkers rondde in 2011 aan de Tilburg University de master Organisatiewetenschappen af, in het kader waarvan hij onder meer een half jaar aan de National Chengchi University in Taipei studeerde. Daarvoor behaalde hij een bachelor in Technische Bedrijfskunde.

Pietersz neemt binnen House of Performance de rol van Product Owner in, terwijl collega Bekkers als Consultant actief is. Vanuit zijn managementachtergrond zal hij zich vanuit deze functie onder andere gaan richten op onderwerpen als changemanagement, proces- & systeemdenken en continu verbeteren. De komst van Pietersz en Bekkers naar House of Performance volgt op die van Rianne Rendering, Frank de Soeten en Wytze Klop, die zich in juni en augustus aansloten bij het in Utrecht gevestigde adviesbureau.

Eerder dit jaar werd House of Performance uitgeroepen tot Nederlands beste werkgever in de categorie van bedrijven met 20 tot 50 medewerkers.