Wytze Klop en Frank de Soeten aan de slag bij House of Performance

11 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft twee nieuwe professionals toegevoegd aan het team: Wytze Klop en Frank de Soeten. Klop werkte jarenlang in leidende rollen voor Achmea, terwijl de vorig jaar afgestudeerde De Soeten het afgelopen jaar heeft gewerkt als trainee bij ManpowerGroup.

Wytze Klop is een ervaren business manager met sterke analytische vaardigheden. Hij omschrijft zichzelf als een “echte procesdenker met oog voor de commerciële- en de menselijke kant van de zaak”. Zijn kracht ligt naar eigen zeggen in het concreet maken van concepten en strategieën, waarbij hij zoveel mogelijk vakgebieden combineert.

De afgelopen ruim twaalf jaar heeft Klop gewerkt bij Achmea (tot 2011 Eureko/Achmea), waar hij in 2006 startte in een tweejarig high potential programma als Financial Management Trainee. Hij groeide door in verschillende rollen, waaronder zo’n twee jaar als Lean Consultant en ruim drieënhalf jaar als Manager Business Analisten, een rol waarin hij verantwoordelijk was voor de management informatie van de LEAN-afdelingen van Achmea en leiding gaf aan een team van business analisten.

Vanaf 2016 vervulde Klop de rol van Manager transitie klantcontact bedrijven en ondersteunde hij een team van 14 business analisten in het verbeteren en digitaliseren van het contact tussen Centraal Beheer, Interpolis en Avero Achmea en hun zakelijke klanten. Vanaf begin dit jaar is Klop Manager Business Change bij de verzekeraar.

Voorafgaande en gedurende zijn loopbaan rondde Klop drie masteropleidingen af, waarvan twee cum laude. Het gaat om een doctoraal rechten en een master juridisch economische studies (law and economics in het Engels) aan de Universiteit van Utrecht, en een master bedrijfskunde aan de RSM Erasmus University.

Klop kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij House of Performance en geeft aan: “Met superveel zin ga ik aan de slag als consultant om bedrijven, teams en mensen te helpen excelleren. Dank aan alle oud-collega's voor de mooie tijd, en ‘hallo!’ aan alle nieuwe collega's en klanten!”

Wytze Klop en Frank de Soeten aan de slag bij House of Performance

Frank de Soeten behaalde afgelopen jaar zijn Master in Business, change & business management, die hij afrondde aan TIAS. Eerder rondde hij een Bachelor af in Fiscale Economie en Recht aan de HES in Amsterdam. Gedurende zijn opleidingen liep hij stages bij onder meer de Belastingdienst en accountants- en advieskantoor PwC, waar hij zijn Bachelorscriptie schreef.

Het afgelopen jaar is De Soeten als Trainee werkzaam geweest bij uitzendorganisatie ManpowerGroup. Als Accountspecialist voor CEVA (Eindhoven) was hij onder meer verantwoordelijk voor de werving, behoud, communicatie en administratie van de bij CEVA tijdelijk uitgezonden professionals. Ook voerde hij er een werknemerstevredenheidsonderzoek uit, bracht hij de ‘candidate journey’ in kaart en was hij verantwoordelijk voor de pilot van parttimers bij CEVA.

Naast zijn werkzaamheden voor CEVA zette De Soeten zich bij Manpowergroup ook in als change consultant. Hij hielp met het beschrijven van de bedrijfscultuur en mogelijke interventies binnen de organisatie. Zo hield hij zich bezig met de veranderbereidheid binnen verschillende labels van Manpowergroup en was hij betrokken bij de communicatie richting het personeel van het bedrijf.
House of Performance

Zowel Wytze Klop als Frank de Soeten versterken sinds kort House of Performance (HofP). Het organisatieadviesbureau uit Utrecht ondersteunt opdrachtgevers bij het doorvoeren van strategie, het verbeteren van prestaties op de werkvloer en het verankeren van verandering. Klop is aangesteld als consultant. De Soeten zal de rol van Digital change master vervullen en zal zich vooral gaan bezighouden met gamification. Eerder dit jaar werd het team van HofP reeds versterkt met vier nieuwe consultants: Marloes van der Meer, Fonzie van der Mierden, Tijs van Kessel en Jos Kuiper.