Vier nieuwe consultants gestart bij House of Performance

08 maart 2018 Consultancy.nl 8 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft recentelijk vier nieuwe collega’s verwelkomd. Binnen het organisatieadviesbureau vervullen Marloes van der Meer, Fonzie van der Mierden, Tijs van Kessel en Jos Kuiper sinds kort de rol van Consultant.

Marloes van der Meer

Voordat Marloes van der Meer zich als Consultant aansloot bij House of Performance werkte ze ruim vijf jaar voor Rabobank. Binnen de IT-afdeling van de centrale ondersteuning in Utrecht begon ze voor een periode van tweeënhalf jaar als Management Trainee. In dat tijdsbestek was ze betrokken bij vier grote opdrachten op het gebied van een app voor de hypotheekmarkt, Lean-consultancy, projectmanagement en teamleiderschap. Van der Meer kijkt met een goed gevoel terug op haar tijd als trainee: “Dankzij de opgedane kennis, ervaring en training, heb ik de capaciteiten verkregen om door te groeien naar een managementfunctie binnen Rabobank. Ik heb veel mogen leren en ontdekken.”

De competenties die zij opdeed tijdens haar traineeship zijn duidelijk terug te zien in haar verdere loopbaan bij de bank. Nadien vervulde zij namelijk de rol van teamleider van een applicatiebeheerteam bij Rabobank IT Nederland. Dat team was verantwoordelijk voor de continuïteit van verschillende applicaties in het betalingsverkeer van Rabobank. Na die periode werkte ze er ook nog ruim een jaar als projectmanager. Voordat ze bij de Rabobank in dienst kwam, begon Van der Meer haar professionele carrière als eBusiness consultant bij ScanYours, waar ze bijna drie jaar actief was. Van der Meer rondde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam een master in Business Administration en een bachelor in Bedrijfswetenschappen af en doorliep bovendien een honours-programma in bedrijfswetenschappelijk onderzoek.

In het bijzonder sluit haar Lean-consultancyervaring bij Rabobank nauw aan op House of Performance, dat sterk gebruik maakt van deze aanpak: “De Lean-filosofie is oorspronkelijk ontwikkeld in een productieomgeving en richt zich op het verwijderen van verspillingen en het op elkaar afstemmen van waarde-toevoegende processen. House of Performance is specialist in het gebruiken en toepassen van de basis van deze filosofie in dienstverlenende omgevingen”, stelt het adviesbureau. Van der Meer voegt daaraan toe: “Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren.”

Marloes van der Meer, Tijs van Kessel, Fonzie van der Mierden en Jos Kuiper

Fonzie van der Mierden

Alvorens Fonzie van der Mierden als Consultant begon bij het House of Performance, vervulde hij in zo’n tweeënhalf jaar tijd drie functies bij twee verschillende bedrijven. Onlangs was van der Mierden nog actief als adviseur in ‘s-Hertogenbosch bij PresenceAtWork, een consultancybureau dat zich richt op leiderschapsontwikkeling. Hier heeft hij zich gericht op het creëren van omgevingen die door samenwerking prestatieverbetering bevorderen. Daarvoor had Van der Mierden een Management Traineeship doorlopen bij ORMIT, een talentontwikkelaar die organisaties tracht te verbeteren door het vinden en onderbrengen van talent. In deze twee jaar heeft hij diverse verandertrajecten geleid en was hij tevens voorzitter van de ondernemingsraad.

Eerder rondde Van der Mierden aan de Technische Universiteit Eindhoven de master Innovation Management en een bachelor in Mechanical Engineering af. Tijdens zijn studententijd liet hij zich van zijn ondernemende kant zien door het peer-to-peer platform RuilenZonderHuilen op te richten, waarmee gebruikers diensten zoals lessen, workshops en andere activiteiten kunnen delen. Daarnaast was hij ruim anderhalf jaar eigenaar van 2Dine, een concept waarmee gasten op een goedkope manier nieuwe restaurants in Maastricht kunnen ontdekken. “Voor ondernemers is het van belang zich te richten op zaken als klanttevredenheid, bedrijfsvoering, leiderschap en behoud van kwaliteit”, aldus Van der Mierden. Dergelijke kennis en overige ervaringen die hij in de loop der jaren heeft opgedaan, sluiten goed aan bij de aanpak van House of Performance: “We nemen altijd de processen, besturing, gedrag en leiderschap onder de loep en sturen bij waar nodig”, aldus het adviesbureau.

Tijs van Kessel

Sinds januari is Tijs van Kessel werkzaam als Consultant bij House of Performance. Van Kessel houdt zich bezig met thema’s als continu verbeteren, teameffectiviteit en lerende organisaties. Hierbij gaat hij met veel enthousiasme te werk: “Ik help graag om de verandering bij een organisatie succesvol te maken. Dit doe ik met energie, aandacht en een kritische blik.” Voorheen was hij werkzaam bij Vector Advanced Metering Services. Hier was hij verantwoordelijk voor het coördineren van het proces van de uitrol van slimme meters voor zakelijke klanten in Nieuw-Zeeland. Eerder werkte hij vier jaar voor Endinet in Eindhoven als Consultant organisatieverandering. Hier ontwikkelde Van Kessel zijn affiniteit voor verandervraagstukken binnen organisaties. Daarvoor doorliep hij een Management Traineeship bij energiemaatschappij Alliander, dat zich richt op het ontwikkelen van jonge talenten voor een rol als projectmanager, teamleider of adviseur.

Voor zijn professionele carrière studeerde Kessel aan de Universiteit Utrecht, waar hij een bachelor in Liberal Arts & Sciences behaalde. Tijdens die periode studeerde hij ook een half jaar Politieke Wetenschappen in Maleisië. Van Kessel werd doctorandus aan de Universiteit van Leiden. Tijdens zijn periode bij Endinet deed hij een opleiding aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in verandermanagement. Die kennis en zijn expertise omtrent lerende organisaties stemmen overeen met de ambities van zijn nieuwe werkgever: “House of Performance helpt bedrijven beter te anticiperen op de veranderende markt door toe te groeien naar lerende organisaties”, legt Van Kessel uit.

Vier nieuwe consultants gestart bij House of Performance

Jos Kuiper

Sinds begin 2018 is ook Jos Kuiper van start gegaan bij House of performance. Voordat Kuiper zijn overstap naar het consultancybureau maakte, was hij werkzaam binnen de Rijksoverheid. In 2013 begon hij zijn carrière als Rijkstrainee bij de Belastingdienst. Binnen een jaar werd hij Business Consultant bij de fiscus, waar hij zich boog over IT-portfoliomanagement en business alignment. Na twee jaar veranderde zijn focus naar data-gedreven interactie en vervulde hij een jaar lang de rol van business analist. 

Voordat hij Rijkstrainee werd, schreef Kuiper adviezen voor de gemeente Nijmegen en Druten over publiek-private samenwerking en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen behaalde hij twee mastertitels. Zo werd hij doctorandus in de Bestuurskunde en Sociale Geografie na eerder een bachelor in Management & Organisatie aan de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle te hebben behaald. Bij House of Performance richt Kuiper zich op optimalisatie van de klanttevredenheid, het verbeteren van bedrijfsresultaten en lerende organisaties: “Elke ontwikkeling betekent voor een organisatie steeds net weer iets anders. Het is mijn passie om ze op creatieve wijze met elkaar te verbinden en te vertalen naar concrete waarde”, aldus Kuiper.

Huis van prestaties

De vier nieuwe professionals dragen sinds enkele weken bij aan de missie van House of Performance. Kitty Ockhuijsen, sinds 2013 werkzaam bij het organisatieadviesbureau, licht die missie toe: “House of Performance zorgt ervoor dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen zij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet. Want excelleren gaat niet vanzelf. Het vraagt om inzicht in wat beter kan en concrete instrumenten om die verbetering te realiseren. Gebaseerd op feiten en cijfers. Met heldere doelen, gericht op een concrete en meetbare opbrengst. Zonder luchtfietserij.”

De recente teamversterking was niet de eerste die de afgelopen maanden plaatsvond. In de herfst van 2017 versterkte het adviesbureau zich middels Lisanne Beijk, en in de lente van 2017 maakte Laura Abbink de overstap naar het kantoor. In diezelfde periode kwam House of Performance in het nieuws toen het bureau werd erkend als een van Nederlands beste werkgevers.