A.T. Kearney versterkt PCE Labs praktijk met Martijn van Hal

03 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

A.T. Kearney heeft Martijn van Hal aan boord gehaald. Van Hal komt over van concurrent Monitor Deloitte en is aangetrokken om leiding te geven aan PCE Labs, de nieuwe customer experience-praktijk van de wereldwijd opererende strategieadviseur.

Proposition & Customer Experience Labs, oftewel PCE Labs, is de recentelijk gelanceerde afdeling van A.T. Kearney die opdrachtgevers helpt met het ontwerpen van innovatieve klantproposities. Hiervoor zet het een cross-functioneel team in waarbinnen onder meer vormgeving, wetenschap, strategie en executie bij elkaar komen. Via het gebruik van het zogeheten ‘event thinking’ wordt de context van de klant een belangrijk onderdeel binnen het ontwerpproces, wat moet zorgen voor relevante proposities waar klanten enthousiast van worden.

De afdeling is opgezet door A.T. Kearney in een tijd waarin klantgerichtheid belangrijker lijkt dan ooit tevoren. Terwijl dit besef allang gemeengoed mag worden genoemd, merkt het wereldwijd opererend managementkantoor op dat slechts 20% van de bedrijven echt de vruchten weet te plukken van hun investeringen op het gebied van customer experience: “PCE labs is er om meer bedrijven te helpen met het behalen van resultaten – in-market en in minder dan zes maanden tijd. We concentreren ons niet enkel op ‘agile’ of ‘digital’ of ‘journeys’. In plaats daarvan stellen we cross-functionele teams samen om zich te richten op wat het belangrijkst is voor uw klanten.”

Martijn van Hal, Regional Co-Lead PCE Labs - AT Kearney

Sinds kort is Martijn van Hal een van de leidinggevenden van A.T. Kearney's PCE labs. Hal, die internationaal werkt en niet actief is op de Nederlandse markt, brengt zes jaar ervaring binnen de adviesbranche met zich mee, die hij hoofdzakelijk heeft opgedaan bij Deloitte Consulting. Nadat hij in 2011 cum laude zijn master strategisch management afrondde aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University, was hij een half jaar als Innovation Management Intern verbonden aan managementconsultancy The Bridge, dat onderdeel uitmaakt van Twynstra Gudde. 

Daarna kwam Van Hal in contact met Deloitte via zijn jaar lange traineeship op het gebied van organisatietransformatie aan de Erasmus University, dat werd ondersteund door het Big Four-kantoor. Na het voltooien van dit programma begon hij bij Deloitte als Target Model Advisor en in de vijf daaropvolgende jaren groeide hij door, totdat hij uiteindelijk de rol vervulde van Innovation Consultant (Manager level) binnen Monitor Deloitte, de strategietak van het accountants- en adviesbureau die in 2012 ontstond met de overname van Monitor.

Stef Oud

Met zijn overstap naar A.T. Kearney treedt Van Hal in de voetsporen van Stef Oud, die ook de weg van Deloitte Consulting naar A.T. Kearney bewandelde. Oud was vijftien jaar actief bij Deloitte en groeide er door tot partner binnen de Technology-praktijk. In 2017 werd hij partner bij A.T. Kearney, waar hij begon binnen de Digital Transformation-praktijk. Vanuit zijn nieuwe rol was hij onder meer architect van het partnership van A.T. Kearney met JADS, een platform op het gebied van data science waarbij verder onder meer de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven betrokken zijn.