A.T. Kearney versterkt Digital Transformation praktijk met JADS samenwerking

25 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Wereldwijd opererend strategisch adviesbureau A.T. Kearney heeft zich aangesloten bij het platform JADS, een samenwerkingsverband tussen onder meer de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Het kantoor hoopt daarmee zijn capaciteiten en expertise op het gebied van data science verder te ontwikkelen. “Data science is de kern van A.T. Kearney's Digital Transformation-praktijk en deze samenwerking stelt ons in staat ons lokale partnerecosysteem te versterken”, aldus Stef Oud, partner bij A.T. Kearney in Amsterdam. 

Digitale technologie ontwikkelt zich snel en wordt steeds belangrijker, zowel in het dagelijkse leven als in de bedrijfswereld. Organisaties worstelen echter met hun digitale transformatie en worden aangespoord om zich snel aan te passen door bijvoorbeeld voor te blijven lopen op de veranderende klantenbehoeften en nieuwe marktintreders. Het de baas zijn van dergelijke veranderingen, vereist de nodige capaciteiten, expertises en instrumenten, aldus Stef Oud, hoofd van de Digital Transformation-praktijk van A.T. Kearney binnen de Benelux. 

“Zeer weinig bedrijven, mogelijk zelfs geen, hebben de diepgaande expertises en hulpmiddelen in huis die nodig zijn om digitale transformaties te ontwerpen en uit te voeren”, zegt Oud, terwijl hij wijst op het feit dat naar schatting twee derde van de digitale transformatieprojecten niet de vooraf gestelde doelen behaalt. Oud stelt dat A.T. Kearney beschikt over “een van de grootste digitale en analytische teams”, bestaande uit analytics-practitioners, data scientists en data-engineers. Door zijn ecosysteem met partners die alle servicegebieden bestrijken, kan het consultancybureau een 'full-service end-to-end-aanbod' leveren aan zijn klanten. 

Oud beschrijft het nieuwe samenwerkingsverband JADS als “een uitstekend en krachtig voorbeeld” van hoe het adviesbureau een complementair partnernetwerk opbouwt. “Met deze onderzoekssamenwerking versterkt A.T. Kearney zijn data science-capaciteiten in de Benelux door toegang te krijgen tot de nieuwste academische ontwikkelingen op het gebied van datawetenschap.”

A.T. Kearney versterkt Digital Transformation praktijk met JADS samenwerking

JADS – voluit: Jheronimus Academy of Data Science – is de nieuwste partner van A.T. Kearney en wordt door experts bestempeld als een uniek concept in Nederland. Het platform werd opgericht door de provincie Noord-Brabant, de gemeente 's-Hertogenbosch, de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. De samenwerking stelt studenten in staat om Data Science te studeren op verschillende niveaus – er zijn bachelor-, master- en PDEng-onderwijsprogramma’s beschikbaar – en op drie verschillende locaties. Het door studenten ontwikkelde onderzoek wordt getest bij Data Science Centres en – indien succesvol – toegepast binnen bestaande ecosystemen. “Deze unieke samenwerking creëert een toonaangevende kennisinfrastructuur in het land”, legt Oud uit. 

Een voorbeeld hiervan komt onder meer tot uiting in een onderzoek dat wordt gedaan door een A.T. Kearney-promovendus, dat gaat over het blootleggen van vroege kenmerken van digitale disrupties in gevestigde markten. “Voor gevestigde exploitanten is het belangrijk om de anatomie van digitale disrupties te begrijpen, zodat ze uiteindelijk proactief kunnen worden en zelf kunnen bijdragen aan een disruptie, waardoor een mogelijke ondergang wordt omgezet in een nieuwe bron van concurrentievoordeel.”

Een ander voordeel van het samenwerkingsverband JADS, zo stelt Oud, is dat A.T. Kearney kan rekenen op een continue stroom van data science-talent. De firma ziet het allerbeste talent binnen de markt, maar wordt geconfronteerd met stevige concurrentie van de andere voorname strategieconsultancybureaus. Middels het samenwerkingsverband wil het adviesbureau zijn concurrentie een stap voor zijn.  

Een carrière in strategy consulting

Voor de overige deelnemers van JADS biedt de verbinding met het in Amsterdam gevestigde kantoor eveneens mogelijkheden. Zo krijgen studenten de kans om hun horizon te verbreden met een carrièreperspectief in de adviesbranche – al vele jaren een gewilde sector onder studenten. Daarom stelt A.T. Kearney elk jaar een reeks stages beschikbaar voor JADS-studenten. Die plekken bieden studenten de mogelijkheid om strategie- en managementconsultancy uit de eerste hand te ervaren en voor A.T. Kearney-klanten op bestuursniveau te werken aan uitdagende opdrachten.

In het geval dat studenten plezier hebben in het advieswerk, een goed resultaat afleveren en daarmee impact maken, ligt een consultancycarrière in het verschiet, aldus Oud: “Studenten kunnen dan onderdeel worden van A.T. Kearney's analytics-team, dat zich richt op onderwerpen zoals voorspellende modellering, prijsanalyse, real-time besluitvorming en netwerk-, voorraad- en transportoptimalisatie.”