Voormalig directievoorzitter van BeFrank Marianne de Boer naar Centric

02 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 juni versterkt Centric zijn Pension & Insurance Solutions-praktijk met Marianne de Boer, voormalig directievoorzitter van pensioenuitvoerder BeFrank. De Boer wordt verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de pensioenuitvoeringsactiviteiten van de ICT-dienstverlener.

Marianne de Boer is een professional met meer dan twintig jaar ervaring, onder meer opgedaan binnen de levensverzekeringen- en pensioensector. Haar expertise beslaat gebieden als sales management, bedrijfstransformatie, programmamanagement en operations management. De Boer brengt bovendien veel ervaring mee op het gebied van defined contribution, een terrein waar Centric, met 4.300 medewerkers een van de grootste ICT-dienstverleners van ons land, nadrukkelijk wil groeien.

Met de overname van de pensioenuitvoering voor vijf bedrijfstakpensioenfondsen (190.000 deelnemers) van Syntrus Achmea Pensioenbeheer breidde Centric afgelopen jaar zijn activiteiten in de pensioensector fors uit. Medio vorig jaar voegde het IT-bureau ook een grote managed services-contract toe aan de pensioenpraktijk – Syntrus Achmea Real Estate & Finance besteedde ook een deel van zijn IT-activiteiten uit aan Centric om kosten te besparen en innovatie te versnellen.

Marianne de Boer, directielid Centric Pension & Insurance Solutions

In een persbericht stelt Centric nu de pensioendienstverlening naar een volgende groeifase te willen tillen. In haar nieuwe directierol binnen de Pension & Insurance Solutions-praktijk, zal De Boer vanaf begin juni mede sturing gaan geven aan de doorontwikkeling van Centric’s pensioenuitvoeringsactiviteiten. Het primaire aandachtsgebied van De Boer wordt de portefeuille operations en IT.

De Boer maakt de overstap van pensioenuitvoerder Be Frank, die ze de afgelopen vier jaar als directeur heeft mogen leiden. Eerder in haar loopbaan werkte De Boer ruim zes jaar voor Delta Lloyd, in haar laatste rol als Manager pensioen. Daarvoor was ze bijna acht jaar Manager bij ABN AMRO, nadat ze haar carrière begon als Manager bij Aon Consulting.

Hans Schrijver, CCO van Centric, zegt in een reactie op haar aanstelling: “Marianne de Boer past met haar hands-on mentaliteit bij onze organisatie. Zij combineert deze met diepgaande kennis en ervaring in de financiële sector, en is hiermee een waardevolle aanvulling op ons team. Marianne werkt samen met Wouter Berris (Director Centric Pension & Insurance Solutions, red.) aan de verdere uitbouw van onze activiteiten voor de pensioensector waarbij we ons als IT-organisatie onderscheiden in de markt.”

Centric boekte in het afgelopen boekjaar een omzetstijging van 4% naar €468 miljoen.

Gerelateerd: Nederland heeft zesde grootste pensioenkapitaal ter wereld.