Juriaan Deumer wordt derde partner van Simon-Kucher in Nederland

12 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Simon-Kucher & Partners heeft het partnerteam van het Amsterdamse kantoor versterkt met Juriaan Deumer, die sinds begin 2013 werkzaam is bij het adviesbureau.

Met de toevoeging van Deumer telt Simon-Kucher & Partners in Nederland drie partners: naast de kersverse vennoot zijn dat Managing Partner Onno Oldeman, die de Nederlandse tak van het advieskantoor tien jaar geleden opzette, en Hong-May Cheng, partner sinds 2009.

Deumer heeft ruim twaalf jaar ervaring in de adviesbranche op het gebied van commerciële vraagstukken. Na eerst een jaar te hebben gewerkt voor een consultantskantoor in Azië (‘MTI Consulting’), keerde hij in de zomer van 2007 terug naar Nederland om aan de slag te gaan bij Turner uit Leusden. Na zo’n zes jaar werkzaam te zijn geweest bij de specialist in strategie-executie en interim, waar hij zich vooral richtte op sales & marketing en commercial excellence proposities, trad hij in 2013 in dienst bij Simon-Kucher & Partners.

Juriaan Deumer

Bij het bureau heeft hij zich de afgelopen vijf jaar bezig gehouden met vraagstukken op het gebied van commerciële strategie, pricing excellence en verbetering van saleseffectiviteit. “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier met ons team gewerkt aan de verbetering van de TopLine Power (een aanpak van het bureau voor het verhogen van de winstgevendheid, red.) van onze klanten en kijk uit naar de voortzetting hiervan met deze stap”, aldus Deumer.

Forse groei

Deumer heeft het advieskantoor fors zien groeien in de afgelopen periode. Telde Simon-Kucher in 2013 nog 600 consultants in zo’n 25 landen en een omzet van rond de €150 miljoen, vandaag de dag staat de teller op 1.100 professionals in 34 kantoren, samen goed voor een inkomen van circa €275 miljoen. Met deze groei behoort Simon-Kucher tot een van de snelst groeiende adviesbureaus in de markt, waarbij opgetekend moet worden dat het van oorsprong Duitse kantoor een nichespeler is.

Simon-Kucher & Partners is opgericht in 1985 en specialiseert zich exclusief in vraagstukken op het gebied van strategie, marketing en pricing, en concurrent binnen dit segment met de bekende strategische adviesbureaus zoals McKinseyBCG en Bain, de grote generalisten, zoals Accenture en de Big Four, of specialisten, zoals het oer-Hollandse VODW, de voormalige werkgever van Hong-May Cheng. “Wij helpen onze klanten duurzame groei en winstgevendheid te realiseren via hun omzet. Digitale transformatie verandert businessmodellen en prijs- en verkoopstrategieën in hoog tempo. In deze context ondersteunen wij onze klanten om op koers te blijven en de juiste beslissingen te nemen”, aldus Oldeman.

Met de bijna verdubbeling in personeelsomvang behoort Simon-Kucher anno 2018 tot een van de grootste strategische nichespelers in de branche. Ter vergelijking, het bureau komt qua grootte in de buurt bij Arthur D. Little, een speler die zich vooral richt op strategy & operations in technologie-gedreven industrieën, en is inmiddels aanzienlijk groter dan OC&C Strategy Consultants, een strategiespeler met een focus op drie sectoren*. Simon-Kucher is nu ook het op een na grootste consultancykantoor uit Duitsland – Roland Berger, het grootste bureau met Duitse roots, heeft rond de 2.500 consultants.

Quote - Onno Oldeman

Managing Partner Onno Oldeman, die lid is van het wereldwijde bestuur van Simon-Kucher, laat weten verheugd te zijn met de uitbereiding van het partnerteam en zegt: “We zien deze benoeming als een afspiegeling van de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Het afgelopen jaar steeg onze omzet met 26% in Nederland en met Juriaan als partner erbij verwachten wij deze groei door te zetten.”

De drie partners van Simon-Kucher & Partners Nederland leiden momenteel een team van ruim 30 consultants. Deumer: “Als partner zal ik een nog duidelijkere rol hebben in onze verdere groei-ambitie. Voor mij persoonlijk is deze benoeming een bevestiging van het vertrouwen in de toekomst van ons kantoor.”

Dat vertrouwen werd recent nog onderstreept door de belangrijkste stakeholders van het bureau: opdrachtgevers. In een survey onder 600+ managers werd Simon-Kucher geschaard onder zowel de beste strategische en marketing adviesbureaus van ons land.

Wereldwijd heeft Simon-Kucher & Partners per 1 januari 2018 dertien nieuwe partners benoemd, waarmee het totaal aantal partners in het leadership team de grens van 100 is gepasseerd.

Gerelateerd: Adviesbureau Simon-Kucher doorbreekt grens van 1.000 werknemers.

* OC&C heeft momenteel rond de 420 consultants. Achttien maanden geleden waren dit er fors meer, het Britse advieskantoor heeft echter in deze periode drie kantoren verloren aan Parthenon-EY (Benelux; Frankrijk en Duitsland).