Desirée Beeren en Anne-Marie Slaa naar MVO-adviesbureau Sustainalize

12 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MVO-adviesbureau Sustainalize heeft twee ervaren consultants in dienst genomen: Desirée Beeren als senior-consultant en Anne-Marie Slaa als consultant.

Desirée Beeren richt zich op het formuleren en aanscherpen van duurzaamheidstrategieën. Ze heeft zich gespecialiseerd in hoe je die successen meetbaar maakt en hoe daar het beste over te rapporteren, waarbij ze ook kijkt naar welke impact er in de keten plaatsvindt en hoe toeleveranciers betrokken kunnen worden bij het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen.

De afgelopen zesenhalf jaar werkte Beeren voor PwC, waarvan twee jaar in Singapore. Projecten die zij aanstuurde waren stakeholder engagement workshops, strategieontwikkeling, KPI setting, assurance en het schrijven van duurzaamheidsverslagen. Ook was Beeren lead auditor bij het uitvoeren van supplier audits voor een internationaal retailbedrijf . Ze deed bij het Big Four kantoor ervaring op in onder meer de financiële dienstverlening, de bouwsector, telefonie, semiconductors en food & retail.

Voor haar tijd bij PwC werkte Beeren bij non-profit organisaties IUCN (een organisatie gericht op duurzaamheid en het mileu), FairTrade Original (een leverancier van fair trade-producten) en Oxfam (een NGO gericht op ontwikkelingshulp en het bestrijden van honger). Ze studeerde International Business and Languages en heeft een MSc in International Management en Development Studies. Daarnaast heeft ze ook een post graduate certificate in Environmental Management.

Desirée Beeren en Anne-Marie Slaa naar MVO-adviesbureau Sustainalize

Anne-Marie Slaa daagt bedrijven graag uit om ambitieuze doelen neer te zetten. Zij weet de dagelijkse realiteit van de klant te verbinden met maatschappelijke trends. Op basis hiervan helpt ze bedrijven duurzame business cases te identificeren, ambities neer te zetten en ermee aan de slag te gaan.

Voordat ze zich bij Sustainalize aansloot, werkte Slaa in de agrifoodsector bij de internationale netwerkorganisatie AgriProFocus. Als accountmanager voor enkele grote agrifoodbedrijven werkte zij aan inclusiviteit en duurzaamheid binnen de agrifoodsectoren in opkomende markten. Daarvoor was ze zo’n drie jaar actief bij MVO Nederland als projectmanager en onderzoeker. Vanuit haar rol als hoofd van het MVO Informatiepunt maakte zij vele bedrijven wegwijs in MVO-land. Impact meten, duurzaam ketenbeheer, MVO in de agrifoodsector en transparantie waren enkele van de onderwerpen waarin zij zich heeft verdiept.

Slaa heeft een achtergrond in Internationale Betrekkingen (BA) en Critical Global Politics (MA). Tijdens haar masterstudie in Engeland waar ze cum laude afstudeerde, schreef zij haar scriptie over het monetariseren van natuurlijk kapitaal.

Verdubbeling van team

Met de toevoeging van Beeren en Slaa telt het team van Sustainalize meer dan twintig consultants. Het bureau is bezig aan een enorme groeispurt – twaalf maanden geleden bestond het team nog uit tien professionals. Onder de nieuwe aanwinsten bevinden zich onder meer Susan van Kruijsbergen (consultant), Anja Cichowlas (focus op Duitsland), Lola Debersaques (focus op België) en Folkert van der Molen (marketing manager). 

Afgelopen maand reikte Sustainalize de MVO Manager van het Jaar 2017-awards uit. De vijfde editie van de jaarlijkse prijs ging naar Tanja Roeleveld, Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen bij Landal GreenParks.