MVO adviesbureau Sustainalize opent kantoor in Brussel, België

16 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MVO adviesbureau Sustainalize heeft zeven jaar na oprichting haar eerste internationale kantoor geopend. Vanuit Brussel gaat Lola Debersaques, benoemd tot Managing Director van Sustainalize België, Belgische klanten als bpost, Randstad België en IKEA België bedienen.

Sustainalize is een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), dat in 2010 is opgericht door Nick de Ruiter en Justus Koek. De Ruiter en Koek leerden elkaar kennen in hun tijd bij PwC Advisory, waar beide professionals in het begin van hun carrière werkzaam waren – De Ruiter werkte eerder ook als consultant bij consultancybureau Berenschot. Het adviesteam van Sustainalize, dat anno 2017 uit bijna 20 consultants bestaat, levert een breed aanbod aan duurzaamheidsadviesdiensten aan meer dan 120 klanten. Onder de klanten van het bureau uit Utrecht bevinden zich onder meer grote ondernemingen, zoals ING, Rabobank, KPN, KLM en AkzoNobel, ondernemingen uit het MKB en overheidsinstellingen (onder meer Provincie Limburg).

Sustainalize opent een kantoor in Brussel

Sustainalize België

Naarmate het klantenbestand van Sustainalize groeide, kwam er ook steeds meer interesse in de diensten van het kantoor vanuit België. De klanten uit België werden tot op heden nog vanuit het Nederlandse kantoor bediend. Lola Debersaques, een Belgische consultant die reeds vanaf het begin bij Sustainalize betrokken is, speelde een leidende rol in het bedienen van deze klanten. 

Om in te spelen op de groeiende vraag naar dienstverlening en advies op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in België heeft Sustainalize besloten om een nieuwe vestiging te openen in Brussel. Debersaques is aangesteld als Managing Director voor Sustainalize België en gaat vanuit die rol leiding geven aan het eerste internationale kantoor van het duurzaamheidsadviesbureau. Voordat Debersaques bij Sustainalize begon werkte zij als (senior) consultant voor Deloitte. In die functie heeft zij onder meer ruime ervaring opgedaan in het ontwikkelen van CSR-strategieën voor grote multinationals en met het opstellen van duurzaamheidsrapportages. 

Sustainalize begint in Brussel met verschillende grote klanten, onder wie Belgisch postbedrijf bpost en de Belgische landenorganisaties van Randstad en IKEA. Bovendien is Sustainalize in België aangesloten bij ‘The Shift’, een Belgisch netwerk van bedrijven die zich samen inzetten voor het vergroten van het bewustzijn rond duurzaamheid in het land. In Nederland heeft het bureau zich onlangs aangesloten bij het Duurzaam Regeerakkoord, een initiatief om de beleidsagenda van het aanstaande kabinet te verduurzamen. 

Lola Debersaques, Sustainalize

“Duurzame ontwikkeling is niet langer gewoon een trend bij bedrijven. Het is een thema dat meer en meer in de aandacht gebracht wordt door de verschillende spelers en belanghebbenden in onze samenleving”, vertelt Debersaques. “Willen bedrijven klaar zijn voor de toekomst, dan moeten ze immers nu hun business model op een duurzame en innovatieve manier aanpassen”, sluit zij af.

Duitse en Deense markt

Hoewel het kantoor in Brussel de eerste internationale vestiging is voor Sustainalize, beperkt het klantenbestand van Sustainalize zich niet tot alleen de Nederlandse en Belgische markt. Ook in Duitsland en Denemarken heeft het adviesbureau de aandacht getrokken en begeleidt het bureau verschillende opdrachtgevers bij het in de uitvoering brengen van benchmarks zoals de Dow Jones Sustainability Index en het Carbon Disclosure Project. Leidende kracht achter de Duitse en Deense activiteiten van het bureau is Lena Hülsmann, die zich in februari 2016 bij Sustainalize heeft aangesloten als Sustainability Consultant.