Sustainalize-oprichter Nick de Ruiter krijgt Europese rol bij ERM

16 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Nick de Ruiter heeft promotie gemaakt bij ERM. Per volgende maand wordt hij benoemd tot Sustainability and Climate Change Lead voor de EMEA-regio.

Sinds de oprichting in 2010 staat De Ruiter aan het hoofd van Sustainalize, samen met medeoprichter Justus Koek. Per 1 april wordt De Ruiter nu Lead Sustainablity and Climate Change bij ERM, sinds vorig jaar het moederbedrijf van Sustainalize. De Ruiter volgt Alexander Cox op, die onlangs is benoemd tot Head of Transformation bij ERM.

ERM en Sustainalize zijn beide duurzaamheidsadviesbureaus. Met 6.500 experts actief vanuit 150 kantoren in meer dan 40 landen geldt ERM als een van ’s werelds grootste spelers binnen het segment. Het Utrechtse Sustainalize lost met een team van ruim 40 consultants ESG (environmental, social and governance)-vraagstukken op, ontwikkelt duurzaamheidsstrategieën en verricht externe rapportages en impactmetingen.

Nick de Ruiter, Sustainablility and Climate Change Lead, ERM

De Ruiter kan bogen op een sterk trackrecord binnen het duurzaamheidsdomein en beschikt over ruim vijftien jaar aan ervaring in het landschap, opgedaan in uiteenlopende sectoren en regio’s. Binnen Sustainalize was hij verantwoordelijk voor onder andere sales en business development. Voorafgaande aan de oprichting van Sustainalize deed De Ruiter jarenlange ervaring op bij Big Four-kantoor PwC.

Onder leiding van De Ruiter en Koek, tevens een PwC-alumnus, groeide Sustainalize de afgelopen jaren uit tot een middelgroot kantoor met een team dat ook deels in het buitenland actief is (in België en Duitsland). Het bureau voerde opdrachten uit voor meer dan 200 organisaties in uiteenlopende sectoren, waaronder het techdomein, de banken- en financiële sector, evenals de retail-, luchtvaart- en overheidssectoren.

In een reactie op zijn benoeming geeft De Ruiter aan: “Ik voel me zeer bevoorrecht en vereerd om deze rol binnen ERM op me te nemen. De overgang naar een duurzame toekomst is relevanter dan ooit, en ik geloof dat we bedrijven van over de hele wereld nodig hebben om deze verandering te bewerkstelligen.”

Tim Strawn, Regional CEO EMEA bij ERM, is blij met de benoeming van de Ruiter: “Nick brengt een schat aan duurzaamheidservaring mee naar deze rol. En dat op een kritiek moment, nu we onze klanten door een complex landschap loodsen en hun duurzaamheidsinspanningen helpen versnellen. Nick komt op het juiste moment en is de juiste persoon om ons EMEA Sustainability & Climate Change-team te leiden. Ik kijk ernaar uit om de positieve impact van zijn leiderschap in onze regio te zien.”

De Ruiter, die samen met Misha Elkerbout de Nederlandse activiteiten van Sustainalize deels zal voortzetten, kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen ERM: “Ik ben blij dat ik deze rol kan vervullen bij een bedrijf dat zo sterk gepositioneerd is in duurzaamheidsconsultancy. Ik kijk ernaar uit om de mogelijkheden voor onze klanten, onze mensen en andere stakeholders uit te breiden.”