Sustainalize voegt zich bij internationale branchegenoot ERM

21 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Tien jaar na de start van Sustainalize hebben oprichters Nick de Ruiter en Justus Koek besloten zich aan te sluiten bij het internationale duurzaamheidsadviesbureau ERM.

Samen met het Britse bureau, dat zo’n 5.500 medewerkers telt in 40 landen (daarmee is ERM een van ’s werelds grootste in duurzaamheid gespecialiseerde consultancybureaus), verwachten de twee oprichters meer impact te kunnen maken bij hun opdrachtgevers.

Sustainalize zal kunnen “profiteren van ERM’s uitgebreide netwerk, aanzienlijke wereldwijde schaal, diepgaande kennis en thought leadership op het gebied van urgente duurzaamheidsuitdagingen. Door deze overname kunnen we de groei van onze propositie versnellen en onze diensten voor klanten verder uitbreiden”, aldus Nick de Ruiter, medeoprichter en partner van Sustainalize.

Sustainalize voegt zich bij internationale branchegenoot ERM

Sterke groei

De Ruiter en Koek richtten Sustainalize in 2010 op, na beiden jarenlang bij PwC te hebben gewerkt. Sustainalize is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een middelgroot kantoor met dertig professionals, waarvan een aantal in het buitenland actief is (in België en Duitsland). Het bureau heeft opdrachten uitgevoerd voor meer dan 200 organisaties in uiteenlopende sectoren, waaronder het techdomein, de banken- en financiële sector, evenals de retail-, luchtvaart- en overheidssectoren.

Sustainalize richt zich volledig op consultancy in het duurzaamheidsdomein. De belangrijkste diensten richten zich onder andere op duurzaamheidsstrategie, ESG-advies, externe rapportage en impactmetingen.

De vraag naar deze diensten is de afgelopen jaren flink toegenomen, doordat steeds meer bedrijven duurzaamheid zijn gaan omarmen, om daarmee hun concurrentiepositie te kunnen verstevigen. Volgens een recent onderzoek van Boston Consulting Group loont de focus op ESG (environmental, social, governance). Bedrijven die meer aandacht besteden aan sociale en ecologische aspecten zullen eerder de financiële vruchten plukken van hun bredere duurzaamheidsinspanningen.

Meer regelgeving

Wat ook meespeelt is dat er steeds meer regelgeving komt rondom duurzaamheid. Te denken valt aan externe rapportages aan toezichthouders van op Europees niveau doorgevoerd beleid, zoals de Green Deal en de daaraan gerelateerde EU Taxonomie.

ERM is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven bij het ontwerpen en implementeren van deze veranderingen. Volgens Keryn James, de CEO van het Britse kantoor, vormt Sustainalize een welkome aanvulling op de dienstverlening. “Deze overname versterkt onze capaciteiten op het gebied van duurzaamheidsadvies [op een moment dat] de focus op ESG-risico’s en -kansen in een stroomversnelling komt.”

Met de deal zet ERM zijn anorganische groeipad voort. In de afgelopen tien jaar heeft het adviesbureau meer dan twintig deals gesloten.