Duurzaamheidsadviseur Eric Copius Peereboom start bij Sustainalize

25 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sustainalize heeft met de komst van Eric Copius Peereboom deze maand zijn team uitgebreid. De sustainability expert maakt de overstap vanuit organisatieadviesbureau KplusV.

Opgericht in 2010, is Sustainalize een adviesbureau dat zich richt op duurzaamheidsvraagstukken. Het bedrijf, met ruim 35 consultants in Nederland, België en Duitsland, is inmiddels uitgegroeid tot een grote speler binnen zijn vakgebied, aldus een persvoorlichter van Sustainalize, die toelicht waar de adviesorganisatie voor staat: “Als het gaat om duurzame ontwikkeling, dan geloven wij in de kracht van bedrijven. Zij kunnen het verschil maken. Het is onze missie om daarbij te helpen door mee te denken over uiteenlopende duurzaamheidsvraagstukken en deze te verbinden aan bedrijfsstrategieën.”

Aan de missie van het consultancykantoor draagt sinds deze maand Eric Copius Peereboom bij, die daartoe de overstap maakte vanuit KplusV. “Bij deze organisatie vervulde ik vijfenhalf jaar de rol van Senior Adviseur binnen de marktgroep Duurzame Economie & Leefomgeving. Ik focuste mij op strategie, beleid, organisatie en op thema’s zoals duurzame steden, duurzame gebouwen, energietransitie en circulaire economie. Dat alles op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en kenniswereld”, aldus Copius Peereboom.

Duurzaamheidsadviseur Eric Copius Peereboom start bij Sustainalize

Eerder was hij bijna vijf jaar in dienst bij KPMG: “Als senior projectleider was ik verantwoordelijk voor complexe strategie- en beleidsprojecten binnen de publieke en private sector en in binnen- en buitenland. Ook was ik de trekker van de proposities Sustainable Cities & Buildings en Circulaire Economie, beide gericht op strategie- en beleidsontwikkeling, benchmarking, monitoring, evaluatie en partnerships. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor zowel het salestraject, het projectmanagement en de inhoudelijke advisering.”

Hiervoor was Copius Peereboom ruim twee jaar actief bij ingenieurs en adviesbureau Altran als Senior Consultant en zesenhalf jaar bij PwC als Adviseur: “Bij PwC was ik binnen de Subsidie, Innovatie & Beleid groep verantwoordelijk voor projectmanagement en advisering in strategie- en beleidsprojecten op het gebied van duurzame energie, duurzaam transport en duurzame innovatie voor bedrijven en overheidsinstellingen, zoals de Europese Commissie.”

In 1998 begon Copius Peereboom ijn professionele carrière bij het Instituut voor Toegepaste Milieueconomie in Den Haag als Consultant: “Ik hield me hier bezig met beleidsonderzoeksprojecten op het gebied van milieueconomie voor onder andere de Europese Commissie. Denk hierbij onder meer aan het uitvoeren van kosten- en batenanalyses van milieumaatregelen.” Een jaar daarvoor – in 1997 –  studeerde Copius Peereboom af als ingenieur aan de Technische Universiteit Delft in Chemische Technologie. Daarnaast behaalde hij tijdens zijn studententijd aan de Universiteit Leiden ook een propedeuse in Rechtsgeleerdheid.

“Bij Sustainalize zet Copius Peereboom zich de komende tijd in als Senior Consultant om de organisatie verder op de kaart te zetten als een hoogstaand adviesbureau op het gebied van strategie & impact, performance & informatie, transparantie & waardering rondom duurzaamheid, circulaire economie en klimaat & energietransitie. Hij ondersteunt zowel klanten uit het bedrijfsleven als uit de publieke sector, zoals overheden”, besluit de woordvoerder van het adviesbureau.

Lees ook: Sustainalize verwelkomt adviseurs Vivian ten Have en Tijn Willems.