Arco ten Klooster sluit zich aan bij Sustainalize, derde partner van bureau

06 april 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sustainalize heeft zijn partnerteam aangevuld met Arco ten Klooster. Het snelgroeiende MVO-adviesbureau telt met zijn komst nu drie partners. Ten Klooster zal zich, naast zijn advieswerkzaamheden op het gebied van niet-financiële informatie en verslaggeving, richten op de verdere professionalisering van de organisatie. 

Sinds Sustainalize in 2010 werd opgericht door Nick de Ruiter en Justus Koek is het bureau – dat zich richt op het thema van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – flink uitgebreid. Het afgelopen jaar wist de Utrechtse consultancy zelfs in omvang te verdubbelen, waarmee het aantal adviseurs inmiddels is gegroeid tot meer dan 25. Naast in Nederland is het bureau ook actief in Duitsland en België, waar het vorig jaar ook een vestiging opende in Brussel. In het nieuwe jaar hoopt Sustainalize de groei voort te zetten en heeft het zijn partnerteam uitgebreid. Naast oprichters De Ruiter en Koek is nu ook Arco ten Klooster (1971) partner bij het kantoor. 

“Arco was al langer betrokken bij Sustainalize, maar met de groei van de organisatie is besloten om de banden verder aan te halen”, laat het bureau weten. De afgelopen jaren was Ten Klooster als partner en Managing Director actief bij Community Hypotheken, dat zich specialiseert in Duitse financiering voor Nederlands vastgoed. Voor die tijd was hij een kleine drie jaar onderdeel van Equal Group, waar hij Managing Partner was voor de investeringen en joint ventures op het gebied van zonne-energie en andere duurzame energie. 

Daarvoor was hij ruim vijftien jaar in dienst bij PwC Sustainability, waar hij als Director Sustainability & Responsible Governance leidinggaf aan de advies- en assurance-praktijk rondom maatschappelijke verslaggeving. Hierbij werkte hij samen met verscheidene multinationals. Eerder vervulde hij bij PwC ook de rol van Corporate Responsibility Director, waarbij hij verantwoordelijk was voor de MVO-inspanningen van het Big Four-kantoor. Ten Klooster begon zijn carrière bij Nyenrode Business Universiteit, waar hij academisch onderzoeker en consultant was op het gebied van bedrijfsethiek en -integriteit. 

Arco ten Klooster, Partner - sustainalize

Aan Nyenrode volgde Ten Klooster ook zijn studie Bedrijfskunde, waaraan hij een vervolg gaf aan de Rijksuniversiteit Groningen. Later voltooide hij aan de Erasmus Universiteit ook nog een postdoctorale opleiding op het gebied van auditing. Na zijn studie heeft hij ook naast zijn dienstverbanden uitgebreid ervaring opgedaan op het gebied van MVO, zoals Sustainalize aangeeft: “In de twintig jaar dat hij zich nu bezighoudt met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft hij vele publicaties geschreven. Ook mag hij veel grote ondernemingen tot zijn klanten rekenen, in binnen- en buitenland. Verder stond Arco onder meer aan de basis van de Transparantiebenchmark en was hij voorzitter van de werkgroep die voor de Raad voor de Jaarverslaggeving richtlijn 400 over niet-financiële informatie heeft geschreven.”

Volgend op zijn werkzaamheden voor Community Hypotheken en Equal Group richt Ten Klooster zich nu weer op de adviesbranche: Met zijn komst naar Sustainalize keert Arco terug naar zijn oude vakgebied. Na een uitstapje in de financiële sector gaat Arco zich nu weer bezighouden met advisering rondom met name strategievorming, het inrichten van rapportagesystemen en borging van de kwaliteit van data”, geeft Sustainalize aan. Ten Klooster reageert verheugd op zijn aansluiting bij het partnerteam van het snelgroeiende kantoor: “Het is knap hoe Nick en Justus na hun start in 2010 Sustainalize hebben uitgebouwd in de afgelopen jaren.” 

Hij voegt toe dat hij blij is zijn al bestaande samenwerking met het bureau uit te breiden, waarbij hij ook zal bezighouden met het aansturen van de verdere professionalisering van de organisatie: “In het verleden hebben we altijd intensief samengewerkt en we kennen elkaar goed. Het is geweldig om hier onderdeel van te worden. De kwaliteit van het team en de cultuur binnen de organisatie zijn echt bijzonder en ik verheug me op de komende jaren, waarin Sustainalize zich nog verder kan ontwikkelen, ook in de Belgische en Duitse markt.” 

De komst van Ten Klooster volgt kort op die van een andere ervaren MVO-specialist, Rob van Tilburg, die onlangs de overstap maakte vanuit Royal HaskoningDHV. Eind vorig jaar sloten ook consultants Desirée Beeren en Anne-Marie Slaa zich al aan bij het team van de Utrechts adviseur.