Ervaren MVO-professional Rob van Tilburg aan de slag bij Sustainalize

14 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rob van Tilburg, een ervaren adviseur op het gebied van duurzaam ondernemen, heeft zijn functie bij Royal HaskoningDHV ingeruild voor een positie bij Sustainalize. Bij het adviesbureau uit Utrecht richt hij zich vooral op het uitbouwen van de adviespraktijk die zich voor ondernemingen bezighoudt met strategie- en visievorming, circulariteit en stakeholderdialogen.

Met de overstap volgt Rob van Tilburg in de voetsporen van Folkert van der Molen, die begin 2017 hetzelfde pad bewandelde richting Sustainalize. De twee kennen elkaar al meer dan twee decennia. Nadat hij zijn carrière begon bij Twynstra Gudde, sloot Van Tilburg zich in 1996 aan bij (de juridische voorganger van) Royal HaskoningDHV. Van der Molen keerde ondertussen in hetzelfde jaar terug bij Royal HaskoningDHV vanuit PwC. Drie jaar later sloegen de twee de handen ineen om – naast hun werkzaamheden voor Royal HaskoningDHV – Adviesgroep Duurzaam ondernemen op te richten, dat sindsdien uitgegroeid is tot een leidende dienstverlener op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Daarbij bediende het bureau klanten als Douwe Egberts, ING, Numico en TNT.

Gedurende zijn meer dan twintigjarige loopbaan bij Royal HaskoningDHV – het internationale advies- en ingenieursbureau telt vandaag de dag wereldwijd zo’n 6.000 medewerkers – werkte Van Tilburg op een groot scala aan terreinen binnen het duurzaamheidsdomein. Zijn expertise strekt zich uit over thema’s als de ontwikkeling van duurzaamheidsstrategie, stakeholdermanagement en -dialoog, managementworkshops, het Carbon Disclosure Project, de Dow Jones Sustainability Index, duurzaamheidsverslaglegging en datamanagement. Onder de klanten die hij bediende bevinden zich financiële dienstverleners als APG, ING, ABN AMRO en SNS Reaal, retailers als Ahold, Bavaria en Jumbo Supermarkten, en andere grote namen als GasTerra KPN, TomTom en Nutreco.

Rob van Tilburg, AdviseurOver zijn keuze om zich aan te sluiten bij Sustainalize zegt hij: “Sustainalize heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot hét vooraanstaande MVO-adviesbureau dat ondernemingen zowel vanuit strategisch perspectief als met raad en daad bijstaat bij duurzaam ondernemen. De ideale context om mijn persoonlijke ambitie om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen verduurzamen verder vorm te geven!”

Van der Molen, die marketingmanager is bij Sustainalize, geeft aan dat het kantoor verheugd is een professional te verwelkomen met een staat van dienst als Van Tilburg: “Vanuit een sterke intrinsieke motivatie ondersteunt Rob sinds de eeuwwisseling grote Nederlandse ondernemingen bij het vormgeven aan duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij zoekt hij met opdrachtgevers naar de invalshoeken en richtingen waarop maatschappelijke meerwaarde en ondernemingscontinuïteit samengaan. Zijn werkzaamheden zijn erop gericht om maatschappelijke opgaven te integreren in de strategie en operaties van bedrijven.”

Van Tilburg voegt toe dat hij werd aangetrokken door de groei die Sustainalize doormaakt. De in Utrecht gevestigde consultancy verdubbelde gedurende het afgelopen jaar in omvang en heeft nu meer dan 25 adviseurs in dienst. Het adviesbureau, dat ook in België en Duitsland actief is, voert opdrachten uit op het gebied van duurzaamheid voor inmiddels zo’n 140 ondernemingen.

Naast zijn werk voor opdrachtgevers levert Van Tilburg door middel van eigen onderzoeken, publicaties, lezingen en presentaties een bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied duurzaam ondernemen. Zo was hij vorig jaar nog initiatiefnemer van de ondernemersoproep voor een duurzaam regeerakkoord, dat door vijftien CEO’s werd ondersteund.