Sustainalize verwelkomt adviseurs Vivian ten Have en Tijn Willems

13 februari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tijn Willems en Vivian ten Have hebben zich aangesloten bij Sustainalize, een groeiend Utrechts adviesbureau gericht op duurzaamheid.

Vivian ten Have werkte de afgelopen zeven jaar bij CFF Communications, een adviesbureau voor corporate en financiële communicatie en investor relations. Als consultant adviseerde en ondersteunde ze bedrijven op het gebied van reputatie- en stakeholdermanagement, positioneringsvraagstukken, pr- en mediarelaties, jaarverslaglegging, financiële communicatie en investor relations. In deze periode werkte ze voor klanten in de retail, vastgoed, transport en logistiek, financiële dienstverlening en non-profit. Ook was ze als adviseur betrokken bij meerdere toonaangevende beursgangen aan Euronext Amsterdam, waaronder die van Basic-Fit, Avantium en Lucas Bols.

Naast haar rol bij CFF Communications was Ten Have de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk voor de pr, mediarelaties en externe reputatie van The Ocean Cleanup, een project om plastic afval op te ruimen op de oceanen dat bedacht is door Boyan Slat (1994), een Nederlandse uitvinder en ondernemer. Ten Have droeg bij aan het vergroten van de bekendheid van de organisatie en het bewustzijn rondom het plasticprobleem wereldwijd. Volgens een schatting van McKinsey & Company drijft er momenteel meer dan 150 miljoen ton plastic in de oceaan.

Bij Sustainalize zal Ten Have – die een master in Communicatiewetenschappen op zak heeft – met klanten werken aan rapportage, communicatie en strategie.

Sustainalize verwelkomt adviseurs Vivian ten Have en Tijn Willems

Tijn Willems werkte de afgelopen vier jaar voor EY in het Climate Change & Sustainability Services (CCASS)-team van het Big Four-kantoor. Gedurende deze periode heeft hij ervaring opgedaan met projecten op het gebied van stakeholderdialogen, materialiteitsanalyses, niet-financiële jaarverslaggeving en assurance. Willems voerde diverse projecten uit voor de Rijksoverheid en klanten in de sectoren financiële dienstverlening, handel, voedingsmiddelen en transport. 

Ook was Willems onderdeel van het projectteam van de Transparantiebenchmark, waar hij afgelopen jaar optrad als projectmanager. De Transparantiebenchmark, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), is een prijs voor het meest inspirerende voorbeeld van transparante mvo-verslaglegging. EY is verantwoordelijk voor de uitvoering van het jaarlijkse onderzoek.

Bij Sustainalize gaat Willems bedrijven ondersteunen bij stakeholdermanagement en het vertalen van ‘materiële thema’s’ naar strategie en KPI’s. Ook richt hij zich op het rapportageproces van niet-financiële informatie en de assurance daarvan. Willems studeerde Business Administrations aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde zijn master in Global Business & Sustainability.