Anja Cichowlas versterkt Duitse dienstverlening van Sustainalize

24 oktober 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MVO adviesbureau Sustainalize heeft Anja Cichowlas aan het team toegevoegd als nieuwe Consultant. In haar nieuwe rol heeft de uit Duitsland afkomstige professional de taak gekregen de dienstverlening van Sustainalize aan Duitse corporates en ondernemingen uit te bouwen.

Anja Cichowlas studeerde bedrijfskunde en Sustainability Economics & Management. Na te zijn afgestudeerd sloot ze zich aan bij Lufthansa Cargo, waar ze twee jaar werkte alvorens de overstap te maken naar het kantoor van KPMG in Frankfurt. Gedurende haar tijd bij het Big Four kantoor werkte Cichowlas in de Sustainability Services praktijk van KPMG, die onderdeel uitmaakt van de Risk Consulting business unit van het kantoor. Bij KPMG adviseerde ze verschillende DAX30 ondernemingen over verduurzaming, duurzaam ondernemen en ondersteunde ze klanten met de verificatie van hun niet-financiële jaarverslagen (bijvoorbeeld maatschappelijke en geïntegreerde jaarverslagen) en data zoals de CO2-footprint.

Voordat ze zich aansloot bij Sustainalize, een Nederlands adviesbureau gespecialiseerd in duurzaam ondernemen, was Cichowlas actief voor reisorganisatie DER Touristik, onderdeel van de REWE Group. Zij werkte hier zowel op operationeel als strategisch niveau aan duurzaamheid. Ze droeg bij aan de ontwikkeling van een nieuw duurzaamheidsbeleid, was betrokken bij de implementatie van een dierenwelzijnsrichtlijn en coördineerde de dataverzameling voor het MVO-verslag van de REWE Group.

Anja Cichowlas

Voor Sustainalize markeert de uitbreiding van het team met Cichowlas de volgende stap van het bedrijf in zijn ambitie om de footprint in West-Europa uit te breiden. Eerder dit jaar opende Sustainalize een kantoor in Brussel, België en voegde het bovendien enkele Duitse (beursgenoteerde) ondernemingen toe als nieuwe klant. “Anja zal samen met Lena Hülsmann (ook afkomstig uit Duitsland en werkzaam bij het bureau sinds februari 2016, red.) de activiteiten op de Duitse markt versterken en klanten adviseren bij MVO strategie, implementatie en rapportage”, zegt Folkert van der Molen, marketingmanager van Sustainalize. 

Cichowlas zal in de eerste plaats werken vanuit Sustainalize’s kantoor in Utrecht, maar zal bij opdrachten in Duitsland vanuit klantlocaties opereren. In augustus van dit jaar voegde Sustainalize, dat partner is van de ‘MVO Manager van het Jaar’ award, al Susan van Kruijsbergen toe aan het team.