Susan van Kruijsbergen aan de slag bij MVO-bureau Sustainalize

30 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MVO-adviesbureau Sustainalize heeft het consultancyteam uitgebreid met Susan van Kruijsbergen. 

Susan van Kruijsbergen heeft ruim tien jaar ervaring als adviseur op het gebied van milieu, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Tijdens haar opleidingen Milieugezondheidskunde en Milieu-Maatschappijwetenschappen heeft zij een brede achtergrondkennis over milieu en duurzame ontwikkeling opgedaan. Na het behalen van haar masterdiploma trad Van Kruijsbergen in dienst bij advies- en ingenieursbureaus Royal HaskoningDHV, waar ze in de rol van Adviseur Milieu & Veiligheidsmanagement betrokken was bij diverse projecten op milieugebied voor zowel overheden als bedrijven, voornamelijk op de thema’s gezondheid, veiligheid, duurzaamheid en lucht. 

De afgelopen jaren werkte Van Kruijsbergen voor LievenseCSO, een advies- en ingenieursbureau gespecialiseerd in infrastructuur, water en omgevingsvraagstukken. Naast haar adviseursrol vervulde Van Kruijsbergen bij LievenseCSO ook de rol van MVO-coördinator. Vanuit die functie was zij de schakel tussen personeel en directie, agendeerde zij MVO-onderwerpen, coördineerde de jaarlijkse MVO-jaarverslagen en ISO14001 certificering en implementeerde de CO2-prestatieladder. Ook was zij verantwoordelijk voor het verankeren van MVO binnen de bedrijfsvoering – zo maakte zij zich hard voor het opnemen van duurzaamheid in offertes, tenders en projecten.

Susan van Kruijsbergen - Consultant bij Sustainalize

Na 7,5 jaar bij LievenseCSO is Van Kruijsbergen een nieuwe uitdaging aangegaan. Ze is als consultant gestart bij Sustainalize, een boutique adviesbureau gespecialiseerd in MVO-vraagstukken. Het bureau uit Utrecht is sinds de oprichting in 2010 snel gegroeid – Van Kruijsbergen is het zestiende teamlid. 

Over de nieuwste aanwinst zegt Folkert van der Molen, marketingmanager van Sustainalize: “Het liefst helpt zij organisaties om verder te komen op duurzaamheidsgebied, bijvoorbeeld door te adviseren bij het bepalen van de strategie, implementeren van certificeringen (zoals MVO- of CO2-prestatieladder), borgen van maatschappelijk verantwoord inkopen of het opstellen van communicatiemiddelen. Haar sociale aard, enthousiasme en oprechte overtuiging van de noodzaak tot verduurzaming zorgen ervoor dat haar betrokkenheid door opdrachtgevers zeer wordt gewaardeerd.”

In mei opende Sustainalize nog een kantoor in Brussel. De nieuwe Belgische venture wordt geleid door Lola Debersaques.