Marije Pronk, Sera de Leeuw en Fieneke Luitjens starten bij Kirkman Company

26 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Kirkman Company heeft drie nieuwe Junior Consultants aangesteld: Marije Pronk, Fieneke Luitjens en Sera de Leeuw.

Marije Pronk (1991) heeft twee masters achter haar naam staan: Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Business Administration, Strategy aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft Marije gedurende haar studie extra vakken gevolgd aan de University of New South Wales in Sydney. Per 1 september is zij als Junior Consultant begonnen bij Kirkman Company binnen de practice HR & Change. De HR & Change practice focust zich op transformaties die het beste uit mens en organisatie halen, door het neerzetten van een – voor de business – relevante HR-functie, een onderscheidende aanpak in het realiseren van verandering, en invulling en ontwikkeling van de juiste organisatiestructuur en -cultuur.

Haar keuze voor het adviesvak is niet verrassend te noemen, Pronk liep tijdens haar studie stage binnen de HR-afdeling van EY Assurance en was een student trainee bij Utrechts consultancykantoor &samhoud. In mei stroomde ze in het Young Professional programma van YSE, waarna ze vier maanden later door Kirkman Company werd opgepikt. Bij YSE was Pronk betrokken bij een adviesopdracht voor de RDW, de instelling die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt.

Marije Pronk, Sera de Leeuw en Fieneke Luitjens

Fieneke Luitjens is begin deze maand begonnen bij Kirkman Company. Ze studeerde aan zowel de Wageningen University als de Utrecht Universiteit. In Wageningen deed ze de Bachelor ‘Health & Nutrition’. Tijdens deze bachelor deed ze een fulltime bestuursjaar bij haar studentenvereniging welke ervoor zorgde dat ze koos voor een bredere afstudeerrichting. Ze studeerde daarom verder aan de Utrecht Universiteit met de master ‘Science and Business Management’. Voor deze master liep ze negen maanden stage bij Accenture waar ze zich bezighield met innovatiestrategieën, het onderwerp waar ze ook op afstudeerde.

Na enkele maanden in Zuid-Amerika stroomde ze in bij het traineeshipprogramma van Kirkman Company waar ze nu meewerkt binnen de practice ‘Sourcing & Partnerships’. Deze practice transformeert organisaties door ze anders te laten kijken naar hun samenwerkingspartners en ecosystemen, door hen te helpen bewuste keuzes te maken tussen zelf doen (make), uitbesteden (buy) en samenwerken (ally), hen te begeleiden in sourcingstrajecten en partnerships en ecosystemen vorm te geven.

Sera de Leeuw behaalde cum laude het Artsexamen Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens voltooide zij de interdisciplinaire bachelor Bèta-Gamma aan de Universiteit van Amsterdam en de Master Vitality and Ageing aan de Universiteit Leiden. Naast haar studies was zij werkzaam als onderzoeker in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, alwaar zij bij de afdeling Geriatrie onderzoek verrichtte naar de problematiek van chronisch zieke ouderen gedurende de laatste levensfase. Ook initieerde zij een startup die zich ten doel stelde de kwaliteit van leven van ouderen in de thuissituatie te verbeteren. Hierin was zij verantwoordelijk voor marktonderzoek, business development en productontwikkeling. Dit heeft geleid tot een innovatief digitaal platform waarmee Sera de Ordina Health Innovation Challenge heeft gewonnen.

De Leeuw is net als Luitjens per 1 oktober gestart – zij is ingestroomd bij het traineeshipprogramma van Kirkman Company, waar ze de komende twee jaar meewerkt binnen de practice Digital Transformation. De consultants binnen deze praktijk ondersteunen organisaties bij transformaties in hun strategie, structuur, processen en cultuur, zodat ze maximaal gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden van digitalisering en klaar zijn en blijven voor de toekomst.

Eerder dit jaar traden onder meer Joëlla Menken (HR & Change) en Noor Damhuis (Sourcing) in dienst bij het organisatieadviesbureau uit Baarn.