Joëlla Menken HR & Change Consultant bij Kirkman Company

11 augustus 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft het team versterkt met een nieuwe Consultant: Joëlla Menken. In haar nieuwe rol zal zij een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de HR & Change practice van het adviesbureau.

Joëlla Menken studeerde Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na het behalen van haar master in 2013, startte Menken vervolgens bij HR software leverancier Raet als HR trainee. Na het doorlopen van het programma, dat zich naast persoonlijke ontwikkeling richtte op het helpen en ondersteunen van klanten bij het optimaliseren van HR processen, stroomde Menken door in de rol van HR Solutions Consultant.

Als HR Solutions Consultant was Menken verantwoordelijk voor het ondersteunen en begeleiden van het gehele sales proces en hield ze zich onder meer bezig met het geven van product presentaties & demonstraties. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor de inhoudelijke beantwoording, pricing, scoping, planning van request for proposal en (Europese) aanbestedingen. Anderhalf jaar later werd Menken binnen Raet aangesteld als Accountmanager Health, een functie waarin zij verantwoordelijk was voor het contractmanagement van dertig organisaties. Daarnaast adviseerde ze diverse organisaties binnen het zorgdomein over het optimaal inzetten en uitbreiden van verschillende HR-oplossingen.

Menken kan bogen op ruime ervaring binnen het HR domein, een gebied waar haar affiniteit ligt: “Mijn passie is het motiveren en ontwikkelen van mensen en organisaties, daarom ligt mijn interesse in het Human Resource vak. De afgelopen jaren is mijn kennis van HR IT gegroeid. Ik adviseer en begeleid organisaties en HR afdelingen om voor hun medewerkers en hun gehele business relevant te zijn. Dit doe ik door middel van optimale procesinrichting, een passend HR IT systeem en verandermanagement methodes."

Joëlla Menken - Kirkman Company

Begin deze maand verruilde Menken haar functie bij Raet voor een nieuwe uitdaging. Ze is gestart als HR & Change Consultant bij Kirkman Company, een organisatieadviesbureau dat zich richt op het transformeren van publieke en private organisaties naar 100% relevantie voor alle stakeholders. Ze gaat aan de slag binnen de HR & Change praktijk van Kirkman Company, die organisaties ondersteunt met HR thema’s als duurzame inzetbaarheid, HR analytics, workforce flexibility, cultuurverandering en organisatieontwikkeling.

In haar nieuwe rol zal Menken een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de HR & Change practice, die de afgelopen twee jaar in omvang is verdubbeld en inmiddels meer dan twintig consultants telt. Deze consultants zorgen volgens Kirkman voor “transformaties die het beste uit mens en organisatie halen, door het neerzetten van een - voor de business - relevante HR functie, een onderscheidende aanpak in het realiseren van verandering en invulling en ontwikkeling van de juiste organisatiestructuur en -cultuur.”

Menken zegt: “Het beste uit organisaties en haar medewerkers halen geeft mij energie. In eerste instantie door de basis op orde te brengen, maar met name om daarna vervolgstappen te maken richting een 100% relevante HR organisatie.”

Eerder dit jaar versterkte Kirkman Company zijn Sourcing praktijk met de komst van Noor Damhuis, en startte Lauren Gruben als Manager Young Professionals.