Consultancy sterk vertegenwoordigd tijdens Economic Business weeks

06 maart 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 10 tot en met 25 april 2017 zullen de Economic Business weeks Tilburg weer plaatsvinden. Dit jaar hebben 22 adviesorganisaties zich aan het recruitment evenement verbonden, waaronder strategische advieskantoren A.T. Kearney, The Boston Consulting Group en Roland Berger, grote dienstverleners als de Big Four en Accenture, Baker Tilly Berk en SeederDeBoer.

De Economic Business weeks Tilburg (EBT) zijn een jaarlijks terugkerend recruitmentevenement dat voor het grootste deel plaatsvindt op de campus van Tilburg University. Met bijna duizend deelnemende studenten behoren de EBT tot de grootste carrière evenementen van Zuid-Nederland. De EBT zijn een initiatief van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University en biedt studenten een unieke kans om zich te oriënteren op hun toekomstige carrière, het vinden van een stage of inzichten op te doen bij mogelijke toekomstige werkgevers.

Het recruitmentevenement, dat dit jaar zal worden gehouden van 10 t/m 25 april, is primair bedoeld voor Economie en Management studenten aan de Tilburg University, en brengt hen in contact met ruim tachtig bedrijven uit uiteenlopende sectoren en vakgebieden*. Deze zullen onder meer trainingen, CV- en LinkedIn checks, bedrijfspresentaties, workshops, lunches, individuele gesprekken, speeddates en tal van overige sessies verzorgen.

Economic Business Weeks Tilburg 2017

Net als bij de editie van vorig jaar is de adviesbranche in 2017 rijkelijk vertegenwoordigd tijdens de EBT – maar liefst 22 bureaus (strategische bureaus, business consultancybureaus, ICT dienstverleners en M&A specialisten) hebben zich als partner verbonden aan het evenement en / of leveren een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Een belangrijk onderdeel van het programma vormen de Company Days, gehouden op 13, 18-21 april. Hier krijgen de studenten de gelegenheid om in contact te komen met de bedrijven, kunnen ze bedrijfspresentaties volgen, speeddaten en persoonlijke gesprekken voeren, deelnemen aan workshops en business cases en bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan informele bedrijfslunches. Vanuit de adviesbranche zijn onder meer aanwezig: Accenture, ITDS Business Consultants, SeederDeBoer, Accuracy, Korn Ferry Hay Group, Fagro, Deloitte en Baker Tilly Berk. Naast deze grote vooraanstaande partijen maken ook kleinere (niche) spelers dit jaar hun opwachting. Zo zijn ook M&A kantoren Blacktrace, Rembrandt F&O, financieel specialist TriFinance, talentontwikkelaar ORMIT, en studentenadviesbureaus De Kleine Consultant (DKC) en Young Advisory Group (YAG) van de partij. 

Dit jaar wordt tevens een nieuw element geïntroduceerd in het programma: de Consultancy Orientation Day, die op  12 april zal plaatsvinden. Op deze dag zullen strategie advieskantoren A.T. Kearney
, The Boston Consulting Group (BCG) en Roland Berger aanwezig zijn om op een externe luxe locatie cases te houden. Een ideale kans voor studenten om hun talenten, vaardigheden en competenties te laten zien en te  ervaren hoe het is om te werken als een consultant.

Vooruitkijkend op de EBT en het programma, geeft Sander van Gestel, als External Affairs Officer EBT 2017 verantwoordelijk voor de organisatie, aan: “De Economic Business weeks Tilburg is een perfecte gelegenheid voor studenten om hun toekomst vorm te geven. Tijdens de gloednieuwe Consulting Orientation Day kunnen zij kennismaken met gerenommeerde consultancybureaus en ook tijdens de vijf bedrijfsdagen kunnen ze met diverse adviesorganisaties in contact komen.” 

Consultancy partners van Economic Business weeks

Op de laatste dag van de EBT, op 25 april, zal tenslotte de Accountancy Orientation Day worden gehouden. Tijdens deze dag werken de studenten aan een real life case, volgen een golf clinic en kunnen tijdens een diner kennismaken met de deelnemende accountancykantoren, waaronder Deloitte, EY, en PwC. Deelname is uitsluitend op selectie van CV’s.

Carrière evenementen

Consultancybureaus zijn de afgelopen jaren regelmatig te vinden op door studieverenigingen georganiseerde recruitment evenementen. Voorbeelden in 2016 waren onder meer de Erasmus Recruitment Days (georganiseerd door STAR en EFR) plaats, of het tevens jaarlijks terugkerende Consultancy Castle (ook georganiseerd door STAR), waar masterstudenten kennis kunnen maken met de zeven grote strategy consultancykantoren. 

Maar ook de grotere jaarlijkse recruitmentevenementen, georganiseerd door externe partijen, kennen veelal een sterke vertegenwoordiging van adviesorganisaties. Een bekend voorbeeld is de jaarlijkse Nationale Carrièrebeurs, georganiseerd door Memory Group – tijdens de afgelopen editie waren zestien adviesbureaus aanwezig.

* Variërend van finance, marketing, logistiek, strategie, economie, boekhouding, management, econometrie of informatie management.