23 bureaus dragen bij aan Economic Business weeks Tilburg

29 maart 2016 Consultancy.nl

Begin april vindt de achttiende editie van de Economic Business weeks Tilburg (EBT) plaats, een grootschalig carrière-evenement, dat studenten van Tilburg University helpt zich beter te oriënteren en voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Zoals ieder jaar is ook deze editie de adviesbranche weer rijkelijk vertegenwoordigd met maar liefst 23 consultancybureaus. Drie strategiekantoren, de Big Four, en nog zestien middelgrote en kleinere bureaus zullen aanwezig zijn en verschillende inhoudelijke bijdragen leveren.

Ieder jaar vindt in Tilburg op verschillende locaties de Economic Business weeks Tilburg (EBT) plaats, een circa twee weken durend loopbaanevenement dat jaarlijks zo’n 8.500 studenten bereikt en daarmee een van de grootste carrière-events in Nederland vormt. Dit jaar zal de achttiende editie van de EBT plaatsvinden van 11 t/m 22 april. Het evenement is primair bedoeld voor Economie en Management studenten aan de Tilburg University, en brengt hen in contact met ruim zeventig bedrijven uit uiteenlopende sectoren en vakgebieden*. Deze zullen onder meer trainingen, CV- en LinkedIn checks, bedrijfspresentaties, workshops, lunches, individuele gesprekken, speeddates en tal van overige sessies verzorgen.

In de eerste week, die zich richt op persoonlijke ontwikkeling van de studenten, vinden onder andere** plaats: de ‘Accountancy Orientation Day’*** (12 april), voor studenten geïnteresseerd in Accountancy; de ‘Personal Development Day’ (13 april), waar studenten hun persoonlijke vaardigheden kunnen ontwikkelen, zoals hun presentatie-, communicatie-, en netwerkskills; de ‘Assessment Day’ (14 april), waar studenten onder begeleiding van professionals kunnen oefenen met de voorbereiding op hun sollicitaties door middel van asssesments; en de ‘InBrabant Day’ (15 april), waar studenten in contact komen met Brabantse organisaties.

De tweede week (18-22 april) geeft de deelnemende studenten de mogelijkheid om nader in contact te komen met de ruim zeventig aanwezige organisaties, tijdens de ‘Company Days’. De studenten kunnen zich op de zogeheten ‘Company Fair’ oriënteren op hun toekomstige carrière, het realiseren van een stage of om meer informatie over hun toekomstige werkgevers te krijgen. Tijdens bedrijfspresentaties en speeddate sessies komen de studenten in contact met de diverse organisaties en daarnaast is er ook veel ruimte voor Individuele gesprekken, workshops of bijvoorbeeld lunches en borrels.

Zoals ieder jaar is ook de adviesbranche rijkelijk vertegenwoordigd tijdens de Economic Business weeks Tilburg . Dit jaar zijn maar liefst 23 bureaus aanwezig die uiteenlopende bijdragen zullen leveren tijdens het carrière evenement.

Strategy consultancykantoren The Boston Consulting Group (BCG) en Roland Berger zullen tijdens de EBT zowel een presentatie geven als een workshop, waarbij Roland Berger tevens een recruitmentlunch zal verzorgen. Branchegenoot Simon-Kucher & Partners verzorgt de workshop ‘Problem Structuring’, waarin deelnemers leren hoe consultants problemen aanpakken, structureren en presenteren. Van de Big Four geeft KPMG (Luxemburg) een presentatie en maakt het kantoor kennis met studenten tijdens individuele gesprekken en verzorgt daarnaast de workshop ‘The Bank of Tomorrow’. Ook Deloitte geeft een presentatie en biedt studenten daarnaast de mogelijkheid tot speeddaten. Daarnaast verzorgt het accountants- en advieskantoor de workshop ‘Financial Risk & Strategy Consultancy’, waarbij de deelnemers in de rol van consultant zullen kruipen om een bank te helpen met governance, financial risk en consultancy-vraagstukken. EY en PwC zullen (net als Deloitte) aanwezig zijn tijdens de Accountancy Orientation Day.

Accenture zal een presentatie en een workshop verzorgen net als Boer & Croon Management, die de workshop ‘Projectmatig creëren’ zal geven. Young Executives van Boer & Croon zullen de deelnemers interactief meenemen in de beginselen van projectmatig creëren en delen hun eigen ervaringen vanuit de praktijk. Organisatieadviesbureau SeederDeBoer geeft een bedrijfspresentatie en verzorgt een praktijkcase met een select groepje studenten. De deelnemers zullen, na een korte introductie van de case, in groepsverband werken aan een aantal opdrachten rondom het door SeederDeBoer ontwikkelde balansmodel.

Verder zal corporate finance kantoor Accuracy een presentatie geven, een speeddate organiseren en een workshop over bedrijfswaarderingen verzorgen. Rebel Group zal een presentatie verzorgen en biedt de mogelijkheid tot individuele gesprekken, terwijl talentontwikkelaar YSE een presentatie geeft en een ‘Business Case’ workshop biedt, waarin deelnemers tips en tricks krijgen aangereikt voor het schrijven van een business case. Verder is ook De Kleine Consultant aanwezig tijdens het carriere-evenement en verzorgt een ‘Interview Training’ voor geïnteresseerde studenten.

Human Resource Development specialist GITP zal een assessment verzorgen aan de hand van een rollenspel en HR adviesbureau LTP organiseert de assessment ‘(Online) assessments doen’. Financieel interim- en adviesbureau Fagro verzorgt naast een presentatie ook een speeddate en geeft studenten de gelegenheid tot individuele gesprekken. Verder geeft corporate finance kantoor Rembrandt Fusies & Overnames een workshop over bedrijfswaardering, zal HR adviesbureau HRD Group de assessment ‘Kernkwadranten - Dit is waar ik goed in ben!’ verzorgen en zal HR & Assessmentbureau Meurs HRM de assessment ‘Hoe overleef ik een competentiegericht interview?’ organiseren. Tenslotte houdt Van den Berg Training & Advies de assessmentsessie ‘Solliciteren met STARR’, laat trainingsbureau Power2Improve studenten hun LinkedIn checken en geeft het een training over netwerken en zal Krauthammer, een training, consultancy en coachingsbureau de workshop ‘Personal Branding’ verzorgen.

Tussen 18-22 april zal een gedeelte van de aan de EBT deelnemende organisaties en consultancybureaus op de Company Fair te vinden zijn, die dagelijks van 12:30 tot 14:00 op de campus van de Universiteit plaatsvindt. De diverse adviesbureaus zullen op verschillende aanwezig zijn. Op maandag 18 april zijn dit: Accenture, Accuracy, Fagro en Roland Berger; op dinsdag 19 april: Boer & Croon, KPMG, Rebel, SeederDeBoer en YSE; op woensdag 20 april: The Boston Consulting Group; en op donderdag 21 april zijn dit: Deloitte en Rembrandt Fusies & Overnames.

* Variërend van finance, marketing, logistiek, strategie, economie, boekhouding, management, econometrie of informatie management.

** Ook kunnen studenten 5 april hun CV’s laten checken door ImpressiveGreenApple, Leading Talent, YACHT, YER and YoungFinancials, wordt de EBT op 11 april afgetrapt met de door studievereniging Asset gehoste Asset Conference, en vindt 12 april de FrieslandCampina Case Day plaats.

*** Tijdens de Accountancy Orientation Day werken de studenten aan een real life case, volgen een golf clinic en kunnen tijdens een informele borrel kennismaken met Big Four kantoren Deloitte, EY en PwC. Deelname is uitsluitend op selectie van CV’s.

Nieuws

Meer nieuws over