Consultancy Castle: Kennismaken met top van strategy consulting

03 maart 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

13 en 14 april vindt de nieuwste editie van Consultancy Castle plaats op Landgoed Duin en Kruidberg. Tijdens het jaarlijkse tweedaagse evenement maken 24 ambitieuze studenten kennis met de top van het Nederlandse strategy consultinglandschap. Ook dit jaar zijn de zeven grote strategiebureaus weer present: A.T. Kearney, McKinsey & Company, Bain & Company, The Boston Consulting Group, Roland Berger, OC&C Strategy Consultants en Strategy&.

Studievereniging STAR* van de Rotterdam School of Management organiseert ieder jaar het studentenevenement ‘Consultancy Castle’. Het evenement, dat bedoeld is voor ambitieuze studenten die een Masteropleiding volgen of in het derde jaar van hun Bachelor zitten, heeft er al een aantal succesvolle edities op zitten, en is in de laatste jaren alleen maar groter geworden. Ook dit jaar is de top van de Nederlandse strategie consulting branche op Consultancy Castle aanwezig om kennis te maken met een groep topstudenten die overwegen om zelf strategie consultant te worden na hun studie.

Uniek aan Consultancy Castle, dat dit jaar plaatsvindt op 13 en 14 april, is dat al meerdere jaren op rij alle zeven grote strategy consultancybureaus van Nederland zich aan het evenement hebben verbonden, en ook 2016 vormt eveneens geen uitzondering. McKinsey & Company, Bain & Company, The Boston Consulting Group (BCG), Roland Berger, OC&C Strategy Consultants, Strategy& en A.T. Kearney maken volgende maand hun opwachting om tijdens het tweedaagse programma** vol workshops, presentaties en cases 24 studenten een kijkje te geven in hun werkterrein. De advieskantoren dagen de studenten uit om tijdens het evenement te bewijzen dat zij het in zich hebben om strategy consultant te worden bij hun kantoor.

In aanloop naar Consultancy Castle wordt door enkele kantoren alvast vooruitgeblikt op het evenement. Jet Schoonderbeek, recruiter bij McKinsey & Company, vertelt: “Consultancy Castle is voor ons altijd een moment om in contact te komen met een grote groep getalenteerde en ambitieuze studenten, en ik kijk er heel erg naar uit om jullie dan te ontmoeten.” 

Volgens recruiter Annelies den Boer is ook Roland Berger “altijd op zoek naar analytisch en interpersoonlijk sterke studenten”, die zij tijdens Consultancy Castle hoopt te ontmoeten. Lisette Rikkers van Strategy& voegt toe: “Als je geïnteresseerd bent in strategie consulting, maar nog niet precies weet bij welk kantoor je dat zou willen doen, dan is Consultancy Castle hét event om aan deel te nemen, omdat je in hele korte tijd Strategy& en zes andere kantoren intensief kunt leren kennen.”

Ook voor Bain & Company behoort Consultancy Castle tot een belangrijk wervingsevent voor graduates. De afgelopen jaren zijn onder meer Claudia Baijens, Alicia Klösges en Anouk Ploeg, alle drie Associate Consultants bij het consultancybureau, via Consultancy Castle in contact gekomen met Bain.

Voor Consultancy Castle 2016 is STAR opnieuw op zoek naar 24 topstudenten van alle Nederlandse universiteiten die via het evenement kennis willen maken met de wereld van strategy consulting. Geïnteresseerde studenten kunnen zich nog tot en met 13 maart inschrijven voor het evenement. Zie voor meer informatie ook de Facebook pagina van Consultancy Castle.

De 2016-editie van Consultancy Castle is powered by De Kleine Consultant, Young Advisory Group en Consultancy.nl.

* STAR; Study Association of Rotterdam School of Management, Erasmus University, is met meer dan 6,500 leden en ruim 280 actieve leden een van de grootste door studenten bestuurde studieverenigingen in Europa.

** Op 8 april verzorgt OC&C Strategy Consultants in het kader van het evenement alvast een kick-off training in Rotterdam.