Quint verhuist naar Google G Suite platform, GeeFirm implementeert

25 oktober 2016 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Internationaal management adviesbureau Quint Wellington Redwood heeft Google’s G Suite gekozen als de volgende stap in intelligente communicatie en real-time samenwerking. Quint heeft Professional Services specialist GeeFirm geselecteerd voor de implementatie en de transitie.

Quint Wellington Redwood (Quint) werd opgericht in 1992 en is een consultancybureau met kantoren in acht verschillende landen, met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland. Het bureau levert een scala aan management en IT-consultancydiensten, waaronder proposities op het gebied van Digital Transformation, Sourcing Advisory, IT Service Management, Lean IT, SIAM, DevOps, IT Governance, Benchmarking en Architecture & Security. Vooral binnen het sourcing domein geniet het consultancybureau een uitstekende reputatie – het bureau werd eerder dit jaar benoemd tot een van de top 20 beste outsourcing adviesbureaus ter wereld. 

Momenteel werkt het bureau nog met een ERP-systeem, in een private hosted omgeving, met enkele aangesloten applicaties, die de frontoffice- (o.a. business development & account management, projecten) en backoffice- (o.a. Finance, personeelsdiensten) activiteiten van Quint faciliteren. Enkele gebieden waar het bureau graag in wil groeien zijn interne/externe samenwerking en kennismanagement. 

Quint verhuist naar Google G Suite platform

Frank Grift, CFO van Quint, legt uit: “‘Dare to Challenge’ is ons motto dat ons en onze klanten uitdaagt om voortdurend te verbeteren en een echte Digital Transformation strategie uit te voeren. Omwille van moderne consultingmodellen en flexibiliteit hebben we besloten om de public cloud te omarmen.” Met de overstap zal Quint volgens Grift kunnen profiteren van een lean IT footprint, die helpt in het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO). Tegelijkertijd zullen de consultants en klanten van Quint, door de verbetering in het functioneren van interne processen, kunnen profiteren van snellere en betere oplevering van projecten.

Als vervanger van het huidige IT-systeem heeft Quint gekozen voor G Suite, voorheen bekend als Google Apps for Work, het platform van cloud-based oplossingen van Google. G Suite omvat een scala aan producten en oplossingen, waaronder Gmail, Agenda, Google Drive, evenals documentsoftware voor het maken van spreadsheets, formulieren en presentaties, geïntegreerd in een overkoepelend pakket. Grift: “Als onderdeel van Google Cloud biedt G Suite een robuuste en veilige omgeving om ons collaboratiemodel - intern en met onze klanten - te ondersteunen en te versnellen.”

Om de nieuwe manier van werken te helpen implementeren in zijn interne organisatie heeft Quint GeeFirm in de arm genomen, een softwarebedrijf dat zich specialiseert in G Suite producten met een pure focus op de zakelijke dienstverleningssector. Over de keuze om het in Amsterdam gevestigde bedrijf in te schakelen, vertelt Grift: “GeeFirm begrijpt onze business en we zijn overtuigd van een solide overgang.”

Jeroen Hovinga, Sales & Marketing Director bij GeeFirm, voegt toe: “Door te kiezen voor G Suite zal Quint als internationale consultancy-organisatie profiteren van de efficiëntie van businessprocessen over de grenzen heen. G Suite zal snellere doorlooptijden faciliteren, grotere klantbetrokkenheid vergemakkelijken en bijdragen aan het aantrekken en behouden van getalenteerde professionals.” Hij vervolgt: “Door over te stappen naar G Suite kunnen middelgrote consultancybureaus over het algemeen tussen de 40% en 60% besparen op hun IT-kosten.”

Frank Grift - Jeroen Hovinga - Erik de Muinck Keizer

Erik de Muinck Keizer, Country Manager G Suite Benelux, vertelt in een reactie dat hij blij is dat Quint Wellington Redwood is toegetreden tot de G Suite gemeenschap. Als de transitie volledig is doorgevoerd zullen bij Quint rond de 220 professionals gebruik maken van G Suite en de daartoe behorende software-oplossingen.

Wereldwijd werken zo’n vijf miljoen organisaties met Google Apps, goed voor zo’n vijftig miljoen gebruikers. Hoewel er al verschillende grote, bekende bedrijven werken met de cloud-oplossing van Google, is de zakelijke dienstverlening nog een relatief nieuw afzetgebied voor de Amerikaanse gigant. Dit speelveld wordt gedomineerd door de grote, traditionele ERP spelers als SAP en Oracle, en verschillende gespecialiseerde spelers. Google heeft echter serieuze plannen opgesteld om de markt te bestormen, door partnerships aan te gaan met lokale leveranciers, zoals GeeFirm, om zijn aanwezigheid in de markt te vergroten. “Bedrijven zoals GeeFirm spelen een belangrijke rol in het helpen van andere Professional Services organisaties om te profiteren van Google Cloud-oplossingen”, aldus De Muinck Keizer.