Jan van Wijngaarden geeft leiding aan IT-bedrijf AllSolutions

16 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-bedrijf AllSolutions heeft Jan van Wijngaarden aangesteld als nieuwe Managing Director.

Met ruim 13.000 interne en 175.000 externe gebruikers in 23 landen behoort AllSolutions tot een van de grotere softwareproviders van ons land. Het bedrijf uit Woerden specialieert zich in financiële projectsoftware, en levert aan partijen als projectgestuurde organisaties, waterschappen, non-profits, ledenorganisaties, verhuurorganisaties en handelondernemingen.

De nieuwe topman Van Wijngaarden is sinds afgelopen maand bij AllSolutions verantwoordelijk voor de governance en dagelijkse processen van het bedrijf. Naast algemeen management gaat hij zich bezighouden met customer success, innovatie en business development. Over de afgelopen maand zegt hij: “Ik voel mij als een vis in het water bij AllSolutions, waar we nauw samenwerken met onze klanten.”

Jan van Wijngaarden geeft leiding aan IT-bedrijf AllSolutions

De nieuwe directielid heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT, onder andere op het gebied van financiële projectsoftware. Hij bekleedde verschillende (management)functies bij organisaties als HR2day, Unit4 en Exact. Die ervaring gaat hij nu inzetten bij AllSolutions. “In al die jaren heb ik geleerd dat het goed runnen van een bedrijf dat zelf software ontwikkelt én implementeert een aparte tak van sport is. In deze rol kan ik mijn ervaring optimaal benutten. En ik word daarbij ondersteund door de enorme kennis en expertise van de medewerkers van AllSolutions”, aldus Van Wijngaarden.   

Door de benoeming van Van Wijngaarden kan Leo Koster, die momenteel leiding geeft aan zusteronderneming VOGSY maar ook managementtaken uitvoerde voor AllSolutions, zich meer focusen op de groei en ontwikkeling van VOGSY. De ‘professional services automation’ (PSA) oplossing helpt zakelijke dienstverleners met het beheren van hun projectenportefeuille en interne bedrijfsvoering. VOGSY is gebouwd op Google-technologie en is geschikt voor adviesbureaus die gebruik maken van de infrastructuur en apps van de Amerikaanse techgigant. Na gelanceerd te zijn in Nederland is VOGSY bezig met een internationale opmars. Koster: “Ik heb nu de gelegenheid me meer te richten op VOGSY.”

Over de aanstelling van Van Wijngaarden zegt hij: “Vanaf onze eerste ontmoeting hebben Jan en ik een klik. Het is heerlijk als je aan een half woord genoeg hebt om elkaar te begrijpen. Zijn uitgebreide ervaring op het gebied van (financiële) software en ambitieuze instelling maken hem de juiste persoon op deze plek. De realisatie van de groeidoelstellingen voor AllSolutions leg ik met een gerust hart bij Jan neer.”

Gerelateerd: Google voegt ERP-systeem VOGSY toe aan G Suite Marketplace.