Google voegt ERP-systeem VOGSY toe aan G Suite Marketplace

07 maart 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Google heeft VOGSY, een mobiele business cloud ERP-oplossing voor projectgeoriënteerde zakelijke dienstverleners, toegevoegd aan zijn G Suite Marketplace.

Het vorig jaar november gelanceerde VOGSY is een mobiele business-app ontwikkeld om te voldoen aan de moderne behoeften van professional services organisaties (PSO’s). De ERP-oplossing, die geheel gestoeld is op Google’s ecosysteem van cloud-based producten en diensten, helpt middelgrote PSO’s om hun Quote-to-Cash processen te organiseren tot een gestroomlijnd end-to-end proces. De oplossing beslaat meerdere afdelingen waaronder sales, account management, resourcing en financiën. 

Gisteren, tijdens de Google Cloud NEXT 2017 Conference in San Francisco, maakte Google bekend dat het VOGSY heeft toegelaten tot zijn G Suite Marketplace – de app store met gecertificeerde en vertrouwde applicaties voor wereldwijde bedrijven. G Suite Marketplace biedt applicaties die functionaliteit en features toevoegen aan Google Cloud apps, zoals Drive, Gmail, Google Docs, Slides en Sheets.
Screenshot van VOGSYLeo Koster, medeoprichter en CEO van VOGSY, is verheugd over de verkregen erkenning. Om in aanmerking te komen voor G Suite Marketplace moet een app voldoen aan Google’s hoge technische normen op het gebied van design, authenticatie en integratie met G Suite, wat de erkenning voor VOGSY dan ook tot een echte mijlpaal maakt. Na een succesvolle pilot en gecontroleerde uitrolfase is de app inmiddels vrijelijk beschikbaar en kan worden gedownload en gebruikt door PSO’s overal ter wereld. Koster: “Nu we zijn opgenomen in de G Suite Marketplace heeft onze applicatie de potentie om in de hele wereld G Suite gebruikers in de professional services-sector te bereiken. Er is nu een business-app voor ze die precies beantwoordt aan hun behoeften.”

Volgens Koster biedt VOGSY de sector tal van voordelen, variërend van een moderne en gestroomlijnde gebruikerservaring (“social media en mobile-based”) tot een meer kosteneffectieve oplossing in verhouding tot andere bestaande ERP-oplossingen in de markt. VOGSY kost €17 per licentie (gebruiker) per maand, exclusief een eenmalige setup en BTW, een bedrag dat ver onder het gemiddelde tarief ligt dat concurrenten in de markt hanteren. Volgens de ontwikkelaars van VOGSY kunnen adviesorganisaties door Google’s public cloud te omarmen van diverse overige voordelen profiteren. Meer flexibiliteit bijvoorbeeld, maar ook het terugdringen van IT-complexiteit en Total Costs of Ownership (TCO) binnen het bredere technologische landschap. 

“De uitgebreide intelligente ERP-app past de gebruikerservaringen uit social media toe, waardoor professionals succesvol diensten aan hun klanten kunnen leveren. Informatieoverdracht tussen professionals, account managers, project managers, management en backoffice wordt gestroomlijnd en transparant. Dat scheelt tijd en geld dat duurzaam aan groei kan worden besteed”, stelt Koster. 

Google’s focus op professional services

André Hoekzema, head of Google Cloud Benelux, geeft namens de zoekmachinegigant aan onder de indruk te zijn wat VOGSY “in slechts achttien maanden” heeft weten te bereiken, en stelt: “De creatie van VOGSY is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die het Google platform biedt voor snelle applicatieontwikkeling.”

Voorbeeld van VOGSY - Screenshot

Hoekzema laat verder weten dat Google de adviesbranche – een gebied waarbinnen Google nog een relatief kleine speler is en dat wordt gedomineerd door generalisten als Microsoft en wereldwijde specialisten als Deltek – heeft aangemerkt als een belangrijke groeipijler voor de komende jaren. “De internationale professional services sector is belangrijk voor Google omdat zij een sterke hang naar innovatie heeft”, geeft Hoekzema aan. 

De beschikbaarheid van VOGSY op de G Suite Marketplace biedt Google Business Partners additionele kansen om hun business in de zakelijke dienstverlening uit te breiden, nu ze, zo legt Hoekzema uit, “een volwassen ERP-oplossing kunnen aanbieden die geheel tegemoet komt aan de behoeften van professionals en consultancies.” 

Verschillende management consulting- en IT-consultingorganisaties, en diverse boetiek consultancybureaus, maken gebruik van VOGSY. Het platform richt zich op bedrijven met een personeelsbestand van tussen de 50 fte’s tot ongeveer 5.000 fte’s.

Om PSO’s te ondersteunen die de komende maanden de ERP-oplossing willen gebruiken, is VOGSY momenteel een partnernetwerk aan het optuigen. Koster: “PSO’s kunnen er van op aan dat ze optimale ondersteuning krijgen wanneer ze VOGSY implementeren.” In de Benelux is GeeFirm de launching partner van het product.