VOGSY gelanceerd: mobile ERP oplossing voor zakelijke dienstverleners

01 december 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Een nieuwe, mobile first Google business app is gelanceerd voor zakelijke dienstverleners. De ERP oplossing, VOGSY, richt zich op middelgrote dienstverleners en introduceert een compleet nieuwe manier waarop consultancybureaus, marketingbureaus en ICT-bureaus hun projecten en interne bedrijfsvoering kunnen managen. De oplossing maakt onder meer gebruik van social media technieken, artificial intelligence en machine learning om de gebruikerservaring en efficiëntie te verbeteren.

Technologische disruptie zorgt voor een transformatie van de manier waarop bedrijven zaken doen en hun klanten bereiken. Bekende voorbeelden zijn Uber in de taximarkt, Booking.com in de toeristensector en Airbnb in de hotel- en vakantieaccommodatie markt. Hoewel er stappen worden gemaakt naar werken in de cloud en via het web, loopt de zakelijke dienstverlening – van oudsher traditioneel ingesteld – nog achter bij de toepassing van nieuwe technologieën, vooral als het aankomt op de interne bedrijfsvoering.

Het grootste deel van de accountmanagement, projectmanagement en customer relationship management activiteiten verlopen nog via traditionele ERP-systemen. Tegen deze achtergrond hebben de afgelopen jaren een aantal spelers de poging gewaagd om oplossingen te ontwikkelen die de manier van werken in de zakelijke dienstverlening op hun kop zullen zetten. Maar tot op heden is de volgende Uber of Airbnb van de sector voor ‘internal operations’ nog niet opgestaan.

VOGSY - Google business app

VOGSY: een Google business app

De nieuwste toetreder tot de markt is VOGSY, een oplossing van AllSolutions, een Nederlandse ERP softwareleverancier die al meer dan 25 jaar actief is in de IT-markt. Leo Koster, CEO van AllSolutions en nu ook VOGSY, besloot een nieuwe startup op te zetten, die een gelijknamige oplossing naar de markt zou brengen. De oplossing is de eerste die volledig gebaseerd is op G Suite, het business software ecosysteem van Google – voorheen bekend als Google Apps for Work. De keuze voor Google als basis was eenvoudig, aldus Koster: “omdat Google wereldwijd de motor is van innovatie.” 

Koster vertelt dat hij de afgelopen jaren een steeds grotere kloof heeft zien ontstaan tussen de oplossingen op de markt en de standaarden die markten en consumenten eisen. “Marktomstandigheden veranderen, mensen werken op totaal nieuwe manieren. Oude oplossingen hebben geen antwoord op de behoeften en eisen van de nieuwe wereld. Die nieuwe wereld is mobiel, social en kennisgedreven. VOGSY is ontworpen om het dagelijks werk van professionals, managers, account managers en back-office medewerkers gemakkelijk en plezierig te maken”, stelt hij.

VOGSY kent een aantal eigenschappen die volgens Koster onderscheidend zijn ten opzichte van de rest van de markt. De meest opvallende is dat VOGSY een 100% mobile first benadering hanteert. De interfaces en functies van de app zijn ontworpen voor gebruik op een mobiele telefoon, waarbij voor inspiratie is gekeken naar populaire social media apps als Facebook, Instagram en Google+. Daarnaast is de app vernieuwend in zijn gebruik van machine learning technologie, waardoor de oplossing aan de hand van verzamelde data met de gebruiker kan meedenken en hen kan helpen om de juiste beslissingen te nemen. Volgens het VOGSY-team zorgt dit voor een significante versterking van de ‘zelforganisatie’ van professionals. 

De CEO benadrukt dat de oplossing gebruikers in staat stelt hun bedrijf efficiënter en tegen lagere kosten te managen. VOGSY is bovendien goedkoper dan mogelijke concurrenten en heeft volgens Koster een groter gebruiksgemak.

VOGSY - ERP oplossing

Focus op middelgrote zakelijke dienstverleners

VOGSY is gericht op de zakelijke dienstverlening, met een focus op middelgrote organisaties van tussen de 50 en 5.000 FTE’s. De oplossing digitaliseert het quote-to-cash proces, van het benaderen van klanten tot het uitvoeren van de opdracht en afhandelen van backoffice taken. “We zien het als onze missie om Professional Services de beste tools en oplossingen te geven voor het creëren van naadloze en verregaand geautomatiseerde quote-to-cash processen zodat ze wendbaar, flexibel, schaalbaar en datagedreven worden en blijven”, vertelt Koster.

Vanuit Google is de lancering van VOGSY met open armen ontvangen. De zoekmachinegigant heeft op de zakelijke markt te maken met grote concurrenten als SAP, Oracle, Microsoft en Salesforce. VOGSY is de eerste Google business app op de markt die zich richt op de zakelijke dienstverlening en Google hoopt dat dit het pad zal vrijmaken voor andere oplossingen. “De internationale professional services sector is belangrijk voor Google omdat zij een sterke hang naar innovatie heeft. Met VOGSY kunnen zakelijke dienstverleners de rijkdom van het Google Ecosysteem benutten”, aldus Erik de Muinck Keijzer, Country Manager Google Cloud voor de Benelux, over de nieuwe app.

In de komende dagen zal Consultancy.nl in gesprek gaan met CEO Leo Koster en een aantal van VOGSY’s teamleden om meer te weten te komen over de functionaliteiten van de oplossing. Aan de hand hiervan verschijnt in de loop van volgende week een vervolgartikel.