Jeroen Hovinga versterkt G Suite en Salesforce specialist g-company

13 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

g-company, een specialist op het gebied van de implementatie van G Suite en Salesforce, heeft Jeroen Hovinga aangesteld als Business Development Manager. Hovinga, die de overstap maakt van Geefirm, zal zich met name richten op business development en de verkoop van Google Cloud en aanvullende diensten. 

Jeroen Hovinga brengt ruime internationale ervaring in op het gebied van sales en marketing van technologiebedrijven. De afgelopen jaren bekleedde hij een directeursfunctie bij GeeFirm, een partij die op G Suite gebaseerde oplossingen levert aan bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Hovinga was in zijn rol verantwoordelijk voor de uitbouw van GeeFirm, opgericht in oktober 2015, en van VOGSY, de mobile ERP oplossing van het IT-bedrijf.

Sinds 2010 legt Hovinga zich toe op het Google Cloud ecosysteem en de bijbehorende services. Hij is als consultant en projectmanager betrokken geweest bij diverse succesvolle cloudtransities, waarbij hij zich vooral richt op Google Apps for Work (tegenwoordig G Suite) diensten aan grote en mid-market bedrijven. Daarvoor vervulde hij verschillende sales- en marketingfuncties bij grote corporates als SPSS, HP en SAP. 

Jeroen Hovinga

Per 15 november heeft Hovinga zich verbonden aan g-company, een partij uit Utrecht die zich Premium Partner van Google Cloud (G Suite, Chrome en Google Cloud Platform) en Silver partner van Salesforce mag noemen. Het bedrijf werd in 2007 opgericht kort nadat Google de professionele versie van GMail, Calendar en Docs naar de zakelijke markt bracht. g-company werd de eerste Google-partner in Nederland voor het bedrijfsleven, en is in de loop der jaren met Google meegegroeid – het team telt vandaag de dag circa 40 professionals.

“g-company heeft als Premier Partner van Google Cloud een duidelijke focus, inmiddels 10 jaar ervaring en een gedreven team. Een club met groeiambities waaraan ik graag actief aan bijdraag. Ik zie grote kansen, nu Google en Salesforce een strategisch partnership zijn aangegaan. g-company is perfect thuis in beide platforms”, aldus Hovinga over zijn nieuwe uitdaging. 

David Saris, directeur en oprichter van g-company, zegt: “Wij zijn blij met de komst van Jeroen. Met zijn achtergrond en ervaring is hij een mooie aanvulling op ons team en maken we weer een volgende stap in de richting van onze groeiambities.” 

Tot de klanten van g-company behoren onder meer de Nederlandse Politie, Randstad, Travix, de Hersenstichting, multinational Randstad en organisatieadviesbureaus Kirkman Company, Qhuba en Verdonck, Klooster & Associates.