Menno Polman en Ron Gerritsen aan de slag bij Finavista

05 oktober 2016 Consultancy.nl

Adviesbureau Finavista heeft recent haar team uitgebreid met twee nieuwe medewerkers: Menno Polman en Ron Gerritsen. Polman werkte de afgelopen jaren voor verzekeraars VIVAT en REAAL en zal bij Finavista de rol van IT Consultant / Developer invullen. Gerritsen was de afgelopen twee jaar vanuit een traineeshiptraject van AP Support gedetacheerd als pensioenspecialist bij Syntrus Achmea Pensioenbeheer en is bij Finavista gestart als Business Consultant.

Opgericht in 2003 is Finavista een bureau dat zich specialiseert in oplossingen op het gebied van dataconversie en portefeuillerationalisatie, gegevenskwaliteit en procesautomatisering. Onder laatstgenoemde categorie vallen bijvoorbeeld het automatiseren van offerteprocessen, uniforme pensioen overzichten en automatische verwerking van mutaties. Het adviesbureau uit Amsterdam is gespecialiseerd in financiële dienstverleners, zoals verzekeraars en pensioenuitvoerders. Tot de klantenkring behoren onder meer a.s.r., TKP, AZL, Syntrus Achmea en Aegon. 

De afgelopen periode heeft Finavista zijn opdrachtenportfolio zien groeien met als gevolg dat het adviesbureau zijn team dit jaar opnieuw heeft uitgebreid.* De twee nieuw aangetrokken professionals zijn Menno Polman en Ron Gerritsen – Polman is aangesteld als IT Consultant / Developer, Gerritsen gaat als Business Consultant aan de slag. Polman studeerde in 2003 af aan de NHL Hogeschool en behaalde zijn Bachelor in Hogere informatica. Hij begon zijn loopbaan als Applicatieprogrammeur bij REAAL, en na drie jaar groeide hij bij de verzekeraar door in de rol van Systeemontwerper. In 2010 kwam hij terecht bij verzekeringsmaatschappij VIVAT, waar hij de afgelopen zesenhalf jaar werkte, in zijn laatste rol als Systeem Specialist Document Management. 

Gerritsen studeerde in 2013 af, aan de Universiteit Utrecht, waar hij zijn Master in International Relations and Affairs behaalde. In december van dat jaar startte hij in Young Talent Traineeship bij financieel detacheerder Akkermans & Partners Support, en vervulde hij enkele korte opdrachten bij Delta Lloyd en vervolgens bij Syntrus Achmea Pensioenen, als (Junior) Pensioenspecialist. 

Menno Polman, Ron Gerritsen

Om meer te weten te komen over hun nieuwe uitdaging, stelde Consultancy.nl de twee nieuwe Finavista professionals enkele vragen:

Wat gaf de doorslag om te kiezen voor Finavista?

Polman: “Ik kan mij heel erg vinden in de kernwaarden van Finavista (resultaatgericht, vaardig, inventief en loyaal). Na twee keer op gesprek te zijn geweest was het mij duidelijk dat dit niet slechts mooie kreten zijn maar dat iedereen bij Finavista deze kernwaarden belangrijk vindt. Toen was voor mij de keus gauw gemaakt. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren voornamelijk bezig geweest met configureren en minder met ontwikkelen. Bij Finavista kan ik weer volop aan de gang met ontwikkelen.”

Gerritsen: “Ik werd door een oud-collega getipt over een vacature bij Finavista. Na de kennismakingsgesprekken was ik gelijk enthousiast over Finavista en hoe ze opdrachten aanpakken. Met name het innovatieve karakter van Finavista en de drang om van iedere opdracht een succes te maken spraken mij erg aan. Daarnaast vond ik het een prachtige kans om mezelf verder te ontwikkelen richting een consultant die inhoudelijke verzekerings-/pensioenkennis kan combineren met kennis van de technische kant.”

Hoe hebben jullie de eerste vier maanden bij Finavista beleefd?

Polman: “In het begin kregen we uiteraard een hoop nieuwe informatie om te verwerken. Dat was wel weer even wennen. Maar al gauw konden we al aardig onze weg vinden en na een korte inwerkperiode mochten we met onze eerste opdracht aan de gang. Uiteraard was dit wel even spannend. Maar dankzij onze enthousiaste en hulpvaardige collega’s was deze spanning al weer gauw verdwenen.”

Gerritsen: “Wat mij met name opviel tijdens de eerste weken was de warme ontvangst en de bereidheid van alle collega’s om je op weg te helpen. Ik heb de afgelopen maanden mede hierom meer geleerd dan ik vooraf had durven hopen en ik leer nog iedere dag bij. Ook omdat ik na mijn inwerkperiode snel op een opdracht geplaatst werd met veel verantwoordelijkheden. Dit vertrouwen deed me goed en motiveert mij alleen maar meer om het beste uit mezelf te halen. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze kans heb gekregen en met beide handen heb gepakt.”

Hoe zouden jullie de cultuur van Finavista typeren?

Polman: “Zoals ik al bij de eerste vraag aangaf zijn de kernwaarden van Finavista voor iedereen erg belangrijk en dat merk je duidelijk in hoe iedereen zich gedraagt. Iedereen is erg resultaatgericht en werkt hard om deze resultaten op tijd op te leveren. Maar toch zal iedereen de tijd nemen, voor zover mogelijk, om een collega te helpen als hij/zij daarom vraagt. Daarnaast is iedereen ook erg vaardig. Sommige migratie trajecten kunnen erg complex zijn maar toch heeft iedereen alles onder controle. Maar naast dat alles zijn het ook gewoon leuke collega’s waarmee je gezellig kan samenwerken.”

 Finavista

Gerritsen: “Wat als eerste in mij opkomt als me naar de cultuur van Finavista wordt gevraagd is een innovatief en dynamisch bedrijf waarin iedereen zich volledig inzet om van iedere opdracht een succes te maken hoe groot de uitdaging ook is. En dit zonder concessies te doen aan de warme bedrijfscultuur die heerst binnen Finavista.”

Tot slot, kunnen jullie wat meer vertellen over je huidige opdracht(en)?

Polman: “Onze eerste opdracht was bij een grote verzekeraar en betrof de migratie van het uitkeringensysteem. Dit was een onverwacht project waar toch wel wat haast achter zat omdat een ander migratieproject van dit project afhankelijk is. Na een wat stroeve start waarbij we met moeite de eerste oplevering haalden, hebben we vervolgens alle daaropvolgende opleveringen ruim op tijd opgeleverd. De planning is hierdoor zelfs meerdere malen naar voren geschoven. Maar inmiddels is dit project bijna afgerond en ben ik bij een ander project aan het assisteren door een deel van de rapportages te bouwen die voor dit project moeten worden opgeleverd. Daarnaast verwacht in binnenkort weer intern aan de Product Life Cycle Toolbox, de tool die gebruikt wordt bij onder andere de migraties, te kunnen werken om deze verder te verbeteren.”

Gerritsen: “Ik ben momenteel geplaatst op twee opdrachten bij een grote verzekeraar. Het gaat bij beide opdrachten om een oud uitkeringssysteem waarbij de lopende uitkeringen gemigreerd worden met behulp van onze tooling naar een nieuw uitkeringssysteem. Binnen deze opdracht zie ik het als mijn taak om naast een succesvolle migratie ook op andere vlakken de klant zoveel mogelijk te ondersteunen en mee te denken om de migratie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.”

* In mei van dit jaar werd het management team van Finavista uitgebreid door de komst van Senior Partner Peter Engels, die de afgelopen drie jaar leiding gaf aan de Insurance & Pensions praktijk van branchegenoot Novisource.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup