Finavista benoemt Novisource directeur Peter Engels tot Senior Partner

10 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Amsterdams adviesbureau Finavista heeft Peter Engels benoemd tot Senior Partner. Engels is afkomstig van Novisource waar hij de afgelopen drie jaar leiding gaf aan de Insurance & Pensions praktijk. Bij Finavista heeft de partner de taak gekregen om de dienstverlening binnen de pensioen- en verzekeringsmarkt verder uit te bouwen.

Finavista, in 2003 opgericht door de huidige Managing Director Marcel Schenk, is een adviesbureau dat zich met name richt op spelers in de financiële branche. Het adviesbedrijf ondersteunt opdrachtgevers met diensten op het gebied van Businessanalyse, Projectmanagement, Dataconversie, Pensioencommunicatie en Digitalisering. Tot de klantenkring behoren onder meer a.s.r., Nationale-Nederlanden, ING, PGGM, Rabobank en Syntrus Achmea.

In de afgelopen maanden heeft het bureau – dat begin dit jaar zijn koperen jubileum vierde – een groei doorgemaakt, en om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar zijn dienstverlening heeft Finavista het management team uitgebreid van vier naar vijf leden. Het MT bestaat, naast oprichter Schenk, al geruime tijd uit Rob van Kerpel (Managing Partner sinds 2011; ex-Ordina Consulting), Seher Ural (Business Manager sinds 2009) en Niels Creutzburg (Managing Partner sinds 2007; voormalig profvoetballer van FC Utrecht en Eindhoven) – per 1 mei 2016 is Peter Engels (54) toegevoegd aan het leiderschap.

Peter Engels, Senior Partner bij Finavista

Engels heeft een actuariële en bedrijfskundige achtergrond en kan bogen op ruim 25 jaar ervaring in de pensioen- en verzekeringsbranche. De afgelopen tweeënhalf jaar werkte hij voor Novisource, een advies- en interimbureau uit Nieuwegein, waar hij de functie van directeur van de Insurance & Pensions divisie bekleedde. Daarvoor werkte hij als leidinggevende binnen de ‘Pension & Risk’ praktijk van RGP, een internationale zakelijke dienstverlener met een vestiging in Utrecht, en meer dan tien jaar als adviseur voor de financiële sector, als zelfstandig ondernemer en bij twee boutique adviesbureaus gericht op de pensioensector: Dynamo Advies (7 jaar) en Beijer Consult (4 jaar). Tussen 1991 en 1998 werkte Engels onder meer voor Vivat Verzekeringen (voorheen SNS REAAL) en als arbeidsvoorwaarden expert bij KLM en als consultant bij PwC (destijds Coopers & Lybrand).

In zijn nieuwe rol als Senior Partner bij Finavista gaat Engels de verdere uitbreiding van de dienstverlening binnen de pensioen- en verzekeringsmarkt mede vormgeven. “Gerenommeerde verzekeraars en pensioenuitvoerders kiezen voor Finavista vanwege de specialistische kennis gecombineerd met een solide werkwijze en TÜViT-gecertificeerde tooling. In het bijzonder heeft Finavista de afgelopen jaren tientallen grootschalige portefeuille-migraties en productrationalisaties succesvol voor haar klanten gerealiseerd,” aldus Schenk.

Over de toevoeging van Engels zegt hij: “Met de toevoeging van Peter maakt Finavista een volgende stap in het bedienen van haar klanten. Wij hebben onze dienstverlening op het gebied van backoffice-optimalisatie uitgebreid met diensten en oplossingen op het gebied van digitalisering en innovatie. Hiermee spelen we in op de actuele ontwikkelingen bij onze klanten zodat we deze optimaal kunnen blijven bedienen.”