Zestgroup start dit najaar met 3de lichting Masterclass Consultancy

01 juli 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na succesvolle edities eind 2015 en begin van dit jaar, organiseert consultancybureau Zestgroup dit najaar opnieuw een Masterclass Consultancy programma voor jonge, ambitieuze kandidaten. De Masterclass staat wederom open voor recent of bijna afgestudeerde HBO/WO’ers die een loopbaan in consultancy ambiëren en zich willen laten opleiden tot volwaardige business consultants. Zestgroup is daarnaast opnieuw op zoek naar opdrachtgevers die zich graag korte tijd laten versterken door deze trainees en hen hiermee werkervaring bieden.

Zestgroup is een management consultancybureau dat vanuit diverse werkmaatschappijen (Energie & Water, Industrie & Logistiek, Overheid, Purchasing en Zorg) haar klanten helpt met het optimaliseren van bedrijfsvoering en het implementeren van veranderingen. Om nieuw talent aan te trekken en jonge professionals voor te bereiden op een mogelijke loopbaan in de consultancy, lanceerde Zestgroup in 2015 haar eerste Masterclass Consultancy. In dit trainingsprogramma worden jonge starters in een maand tijd klaargestoomd om als consultant hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Het Masterclass Consultancy programma bleek een succes; begin 2016 werd er een vervolg gegeven aan het trainingsprogramma. Tegelijkertijd startte Zestgroup met een zoektocht naar organisaties die de consultancytrainees als stagiair willen inzetten voor vraagstukken waarmee zij kampen. 

Ook dit najaar staat de Zestgroup Masterclass Consultancy op de planning en deze zal wederom bestaan uit een trainings- en een ervaringstraject. Tijdens het trainingstraject volgen de deelnemers een maand lang training van gecertificeerde, ervaren trainers. Trainingen die onder andere op het programma staan zijn: PRINCE2 Foundation, Agile / Scrum, Lean Six Sigma Yellow Belt, Personal Skills, Consulting Skills, Purchasing, Energy Business Fundamentals, Value BPM, Stakeholder Engagement, IT Service Management, Intake & CV, ICT- & data-essentials. In aansluiting zullen de trainees aan de slag gaan bij geïnteresseerde opdrachtgevers om ervaring op te doen. De trainees worden bij een bedrijf ingezet voor een proefperiode van een maand in ruil voor een werkplek, koffie en ruimte voor intervisie. De jonge talenten worden gedurende het traject begeleid door ervaren senior consultants van Zestgroup.

Zestgroup start dit najaar met 3de lichting Masterclass ConsultancyRamon van der Wal, Manager Operations bij Zestgroup, over de voordelen voor opdrachtgevers: “Vanuit Zestgroup willen we starters graag helpen bij het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt. Voor deze groep kan het aan het begin van hun loopbaan soms lastig zijn om de juiste baan te vinden. Onze masterclass voorziet deze young professionals van de juiste kennis en tools, die zij binnen een werkstage vervolgens direct kunnen inzetten.” Voor bedrijven die een werkplek aanbieden levert dit een “pure win” op. “Door deel te nemen halen deze bedrijven een gemotiveerde young professional in huis, die bijvoorbeeld kan ondersteunen bij een project waar momenteel intern geen capaciteit voor is.”

“We zoeken naar uitdagende inwerkopdrachten bij onze relaties/klanten en zodra er een match is, wordt er gezamenlijk een ‘uitdagend werkpakket’ samengesteld van een maand waar de trainee van kan leren, hij of zij zich voorbereidt op de arbeidsmarkt en waarmee waarde aan het stagebedrijf kan worden toegevoegd”, legt Van der Wal uit, en hij vult aan: “En indien de klant meerwaarde ziet om langer door te gaan met een stagetraject, dan is dat uiteraard bespreekbaar. We zullen een zeer aantrekkelijk aanbod doen aan bedrijven die geholpen hebben in de stageperiode.”
 

Geïnteresseerde talenten die graag de Masterclass Consultancy willen volgen, kunnen hun CV en motivatie sturen naar Zestgroup. De sollicitatieronde voor deze Masterclass Consultancy is in volle gang voor net of bijna HBO / WO afgestudeerden in de richting van (bedrijfs)economie, (technische) bedrijfskunde, bedrijfskundige Informatica of MER. Zestgroup zoekt in het bijzonder naar “doortastende, positief kritische, deskundige, initiatiefrijke, ondernemende en gemotiveerde young professionals met een oog voor samenwerking en analytisch en procesmatig inzicht.” Organisaties die interesse hebben om een Zestgroup trainee in te schakelen kunnen per mail contact opnemen met Zestgroup.