Zestgroup vervolgt Masterclass Consultancy in 2016

08 december 2015 Consultancy.nl

Na een succesvolle start in september 2015 van de lichting trainees die deelnemen aan het traineeprogramma Masterclass Consultancy van Zestgroup, geeft het adviesbureau een vervolg aan zijn talentwerving en ontwikkelingstraject met een nieuwe ronde, die start in februari 2016. Ook heeft Zestgroup de zoektocht geopend naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in het aannemen van werkstagiairs, als onderdeel van de Masterclass.

Zestgroup is een business consultancybureau uit IJsselstein dat opdrachtgevers helpt bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het implementeren van veranderingen bij klanten. Voor de komende jaren zet het adviesbureau in op verdere groei van zijn activiteiten, mede door een groeiende klantenportefeuille van de afgelopen maanden. Naast meerdere openstaande vacatures voor medior en senior projectmanagers en PMO’ers met bijbehorende werkervaring, is er bij Zestgroup ook plaats voor starters op de arbeidsmarkt.

In lijn met de groeiontwikkelingen en -plannen lanceerde Zestgroup afgelopen september de eerste editie van zijn Masterclass Consultancy, een stevig trainingsprogramma waarbij startende professionals binnen enkele maanden klaargestoomd worden om als consultant bij Zestgroup aan de slag te gaan. Na een maand van opleidingen, waarin onder andere Agile, Scrum, ICT essentials, IT Service Management, Branche modules van Purchasing, Industries en Energy Business Fundamentals aan bod kwamen en er APMG gecertificeerd werd in PRINCE2, Stakeholder Engagement en Lean Six Sigma, liepen de trainees vervolgens een maand stage. Tijdens deze stage en trainingen zijn de trainees begeleid door gecertificeerde en zeer ervaren trainers en consultants. 

Zestgroup Masterclass Consultancy

Na de succesvolle start van de eerste lichting trainees in september 2015, heeft het bureau besloten een vervolg te geven aan de Masterclass Consultancy met een tweede editie die van start gaat in februari 2016. Voor de tweede lichting trainees is Zestgroup opnieuw op zoek naar een tiental HBO/WO afgestudeerden in de richting van (bedrijfs)economie, bedrijfskunde, bedrijfskundige informatica, of gerelateerde richtingen. Over de ideale ‘Zester’ vertelt het adviesbureau: “De 'Zester' is doortastend, positief kritisch, deskundig, initiatiefrijk, ondernemend en gemotiveerd.” Voor geïnteresseerden is er meer informatie beschikbaar over het sollicitatieproces en trainingsprogramma op de website van Zestgroup.

Een belangrijk onderdeel van de Masterclass Consultancy is het opdoen van werkervaring bij klantorganisaties van het bureau. Om die reden is Zestgroup ook op zoek naar organisaties die voor een periode van twee tot vier weken een of meerdere van de trainees willen aannemen voor een ‘kosteloze’ werkstage. De trainees komen in de maand maart de bedrijven ondersteunen, waarbij ze bijvoorbeeld analyses uitvoeren, helpen bij projecten of frisse inzichten leveren. Uiteraard hoopt Zest dat de bedrijven en de trainees na deze maand zo enthousiast zijn dat de trainees een betaald project mogen uitvoeren. Bedrijven en organisaties die in ruil voor “werkplek, koffie en ruimte voor intervisie” een trainee een onbetaalde werkstage willen aanbieden, kunnen contact opnemen met Zestgroup.

Nieuws

Meer nieuws over