Omzet van Finext neemt toe naar 16 miljoen, een record

17 juni 2016 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Financieel adviesbureau Finext heeft zijn omzet afgelopen boekjaar met zo’n 15% zien groeien naar €16 miljoen, een record voor het bureau uit Voorburg. De winst van Finext steeg naar €1,8 miljoen.

Tot 2011 was Finext in handen van ICT-bedrijf Ordina. In dat jaar besloot een grote groep bestuurders en medewerkers om een buy-out door te voeren. Onder de vlag van onafhankelijkheid wist het bureau, dat zich toelegt op het verbeteren van financiële processen bij organisaties en op de inzet van financiële professionals, een bijzondere organisatievorm neer te zetten. Finext werkt namelijk met zelforganiserende teams. Managers zijn er formeel niet, daarentegen krijgen werknemers, of groepen of teams, zelf de vrijheid om hun eigen activiteiten te plannen en uit te voeren. Finext werkt vooral voor opdrachtgevers in de financiële sector, de bouw en industrie, telecom, media en technologie, maar ook in de zorg, nuts, retail en non-profit sector.

Omzet van Finext neemt toe naar 16 miljoen, een record

Eerder dit jaar wijdden Wim Heuvelman en Ton Janssen, twee van de mede-eigenaren van Finext, in het FD uit over de recente resultaten van het financieel adviesbureau. Ze spraken toen van “een bovengemiddeld jaar”, met een verwachte omzet van circa €15 miljoen. Een blik op het onlangs gedeponeerde jaarverslag van Finext laat zien dat het bureau onder de streep zelfs net iets beter heeft gepresteerd. De inkomsten kwamen uit op rond de €16 miljoen – ter vergelijking, in 2014 kwam de omzet uit op net iets minder dan €13 miljoen. De loonlijst van het bedrijf groeide naar gemiddeld 112 professionals (in full-time equivalenten gemeten), een stijging van vier ten opzichte van het jaar ervoor. 

Het verbeterde resultaat is goed nieuws voor de werknemers van Finext. Het merendeel van hen is sinds de buy-out certificaathouder. Vooruitkijkend geeft Janssen aan dat Finext tevreden is over de behaalde resultaten, en de ingezette koers verder zal gaan voortzetten. “Ons model werkt, dus is er geen reden er van af te stappen”, aldus Janssen. 

Ook de reputatie van Finext kreeg recentelijk een boost. Eerder dit jaar werd het traineeprogramma van de financieel specialist verkozen tot een van de beste traineeships in de adviesbranche.