Dennis Onstenk aan het roer van de SAP-praktijk van Finext

13 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Finext heeft Dennis Onstenk benoemd tot de nieuwe leider van zijn SAP-praktijk. Onstenk was hiervoor partner bij een internationale SAP-dienstverlener.

Het aantrekken van Onstenk past in de recent aangescherpte focus van Finext op de inzet van technologie om financials meer impact te laten maken. Deze aanscherping leidde begin deze maand al tot het opsplitsen van het Haagse consultancybedrijf, waarmee twee nieuwe labels ontstonden.

“We hebben flinke en concrete ambities met onze SAP-dienstverlening binnen het financedomein”, zegt Martijn Meuling van Finext. “We zijn dan ook verheugd dat Dennis ons komt versterken.”

Dennis Onstenk, SAP Practice Lead, Finext

Onstenk was de afgelopen twee jaar verbonden aan Cognitus, een bureau met meer dan 1.000 SAP-consultants wereldwijd. Daarvoor werkte hij zestien jaar als zelfstandig adviseur en interimmer, na eerder onder meer ervaring te hebben opgedaan bij IT-dienstverlener Atos.

“Dennis is een ondernemer met ervaring in het nationaal en internationaal ontwikkelen van organisaties”, zegt Meuling. “Zijn business development skills, creativiteit om nieuwe kansen te spotten en zijn discipline om projecten tot een goed einde te brengen zijn voor ons de ideale mix om onze SAP practice verder uit te bouwen.”

Onstenk zal zich als SAP practice lead aanvankelijk focussen op de verdere ontwikkeling van de dienstverlening rond S/4HANA Public Cloud for Finance, naast het al bestaande aanbod van Finext op het gebied van SAP Analytics Cloud, Group Reporting en SAP Profitability and Performance Management.

SAP zet steeds meer in op standaardisatie en best practices in combinatie met low-coding voor maatwerk middels het Business Technology Platform (BTP). Dit vraagt volgens Onstenk een andere consultancy aanpak. “Door de vrijheid en ruimte voor ondernemerschap is Finext is een geweldige plek voor dit soort nieuwe ontwikkelingen.”

De nieuwe practice lead vergelijkt zijn rol – het uitbouwen van de praktijk – met het runnen van een start-up. “Maar dan gelukkig al wel met een goede reputatie, een geweldig klantenbestand en heel veel kennis in huis. Verder is het uitwerken van een goede value proposition, digital marketing en het verder opleiden en aannemen van talent om de delivery in goede banen te leiden vergelijkbaar met een start-up.”

Finext staat te boek als een van de beste finance adviesbureaus van Nederland met een platinum status. Het bureau is al meer dan 10 jaar een officiële partner van SAP.