Finext consultants verzelfstandigen van Ordina

19 april 2011 Finext
Profiel
Meer nieuws over

Finext maakt vandaag een unieke 'Professional Buy Out' bekend. De Finext-professionals kopen de Finext-aandelen van Ordina. De verzelfstandiging is een logische stap in de ontwikkeling van Finext.

Professional Buy Out ('PBO')

Het eigendom in Finext komt te liggen bij maar liefst 70 professionals, een voor Nederland unieke Buy Out. "Dit is de kers op de taart van ons organisatiemodel, waarin zelfsturing en ondernemerschap centraal staan. Met deze stap wordt het ondernemerschap maximaal gestimuleerd" zegt Martijn Meuling, consultant bij Finext. "Het belang van de organisatie is nu de optelsom van de belangen van de professionals."

Ondernemerschap breed gedeeld

De PBO laat zien dat ondernemerschap verankerd is in het DNA van Finext. Frank Fondse, consultant bij Finext: "Het beste voorbeeld is eigenlijk dat zelfs de dames en heren van administratie, IT en marketing & communicatie hun diensten ook voor externe klanten inzetten."

Resultaat

"Als professional is het geweldig dat je allemaal hetzelfde doel hebt. Echt focussen op ons vak in een bedrijf voor en door professionals" zegt Benno van Ingen, consultant bij Finext. "Wat onze klant aan deze PBO heeft? Een écht betrokken club met ondernemende vakmensen, die acteren vanuit de overtuiging dat een duurzame klantrelatie cruciaal is voor gezamenlijk succes."

De cirkel is rond

Finext is in 1999 als zelfstandige onderneming binnen TVW Group opgericht door 10 professionals. Ordina nam TVW Group (Finext en The Vision Web) in 2004 over, de huidige verkoop is voor Ordina ingegeven door de strategische keuze om zich te gaan richten op haar kernactiviteiten. Tegelijkertijd is de PBO een logische stap in de ontwikkeling van Finext.

Over Finext

Het concreet verbeteren van de financiële functie bij klanten is de drijfveer voor de consultants van Finext. Klanten vragen Finext om advies en ondersteuning bij de verbetering van de besturing van de organisatie, de beheersing van de kosten, het creëren van transparantie en het managen van risico's.

De unieke organisatievorm biedt echte vakmensen alle ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Zo ontstaat in elke klantsituatie betrokkenheid, creativiteit en ondernemerschap waardoor we snel tot resultaat komen.