10 Bisnez adviseurs behalen Lean Six Sigma Green Belt

10 december 2015 Consultancy.nl

Onlangs hebben tien professionals van Bisnez Management hun Green Belt in Lean Six Sigma behaald, de tweede certificeringsgraad die behaald kan worden voor de verbetermethodiek. De training duurde in totaal acht avonden en werd afgerond met een examen. De nieuwe Green Belt gecertificeerde adviseurs zijn Roeland Nagel, Stefan Wijsman, Stefan Zoeteweij, Hans van Rotterdam, Kim Arts en Niki Laan, Dirk van de Kerkhof, Judith Ophoff, Cris van der Meer en Roel Steemers.

Lean Six Sigma (LSS) is een methodiek die wereldwijd wordt toegepast in verbetertrajecten. De bewezen methodiek zorgt voor duurzame en aantoonbare verbetering van processen en organisaties en bestaat uit een aanpak waarbij op een gestructureerde manier concrete resultaten geboekt kunnen worden met continu verbeteren. De resultaten van LSS-verbetertrajecten zijn onder meer lagere kosten, verhoogde klanttevredenheid en verkorte doorlooptijd van producten of diensten.

Bisnez Management - Process Optimization

Om expertise met en kennis van de LSS-methodiek te vertegenwoordigen zijn er vier verschillende certificeringen in het leven geroepen. Professionals kunnen hun vaardigheidsniveau in LSS bewijzen via het behalen van de zogenaamde 'Belts'. Voor het begrijpen van de grondbeginselen en mee kunnen functioneren in een LSS-traject zijn er de Yellow en Orange Belt, waarvoor geen strenge toelatingseisen gelden. Het behalen van de Green Belt stelt de professional in staat om zelf Lean tools toe te passen in organisaties. Het hoogste niveau is de Black Belt, die staat voor het vermogen om geheel zelfstandig grote LSS-trajecten te begeleiden en Green Belts te coachen bij hun verbeterprojecten

10 nieuwe LSS Green Belts
Na een training van acht avonden en een examen te hebben afgelegd zijn tien professionals van Bisnez Management onlangs geslaagd voor hun LSS Green Belt. De opleiding werd in huis verzorgd door Marleen Sauerbreij, management consultant bij Bisnez en zelf LSS Black Belt, in samenwerking met een trainer van UNC Plus Delta. Een overzicht van de professionals van het advies- en managementbureau uit Bergambacht die de opleiding hebben gevolgd en het Green Belt certificaat hebben behaald.

Roeland Nagel en Hans van Rotterdam, beide al voor langere tijd project- en programmamanager bij Bisnez Management. Nagel werkte voor zijn start bij Bisnez onder meer bij Atos Origin en heeft sinds zijn start in 2004 onder meer projecten begeleid bij Rabobank, Vereniging Eigen Huis en Kadaster. Van Rotterdam, sinds 2008 bij Bisnez, heeft ruime ervaring met project-, implementatie-, delivery, interim en lijnmanagement, opgedaan bij onder meer BT en Rabobank. Voor Bisnez werkte hij bij BT/Syntegra als projectmanager.

 

10 Bisnez adviseurs

Stefan Wijsman was twee jaar werkzaam als Associate bij Towers Watson, volgde een Management Traineeship bij Young Colfield op het gebied van projectmanagement en procesoptimalisatie en werkte als consultant bij Profource voordat hij de overstap maakte naar Bisnez. Daar ging hij in augustus 2014 aan de gang als projectmanager. Stefan Zoeteweij kwam een maand eerder in dienst en werkte destijds bij Rabobank. Een groot deel van zijn projectmanagement ervaring deed hij daarvoor op bij thuisbehandelingsspecialist Medizorg. Ook Kim Arts en Niki LaanDirk van de KerkhofJudith OphoffCris van der Meer en Roel Steemers, die in de loop van 2015 allemaal in dienst kwamen, slaagden voor hun examen.

LSS Black Belt
Marleen Sauerbreij is niet de enige professional in dienst van Bisnez met een LSS Black Belt. Naast haar heeft ook Wim Nieuwenhuis het hoogste certificeringsniveau in LSS-vaardigheid behaald. Beide Black Belts kunnen de nieuwe Green Belts in hun organisatie coachen bij het begeleiden van verbeterprojecten van klanten en zijn zelf in staat om grotere verbeterprojecten te managen. Tegenover Consultancy.nl laat Bisnez weten ook volgend jaar een inhouse training te organiseren om collega's op te leiden in de verbetermethodiek.

Nieuws