Copper8 breidt uit met Godard Croon en Ilse Klaasse Bos

10 augustus 2015 Consultancy.nl

Het team van consultancybureau Copper8 is recentelijk aangevuld met twee nieuwe professionals: Godard Croon en Ilse Klaasse Bos. Croon werkte onder meer bij MVO Nederland en daarvoor als Consultant bij duurzaamheidsbureau CREM. Klaasse Bos was de afgelopen zesenhalf jaar werkzaam bij de Brabantse Milieufederatie, in haar laatste rol als Projectmanager.

Godard Croon
Na te zijn afgestudeerd in rechten aan de Universiteit van Groningen, begon Godard Croon zijn loopbaan bij Van Doorne Advocaten in 2005. Na een paar jaar in de (ondernemingsrechtelijke) advocatuur besloot hij een andere richting in te slaan en kwam terecht bij CREM – een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling – waar hij na een korte periode als Trainee, als Consultant aan de slag ging. Bij CREM deed Croon onder meer onderzoek binnen organisaties en overheden naar duurzame projecten. Het thema duurzaamheid bleef gedurende zijn loopbaan een belangrijk speerpunt. De afgelopen vier jaar werkte Croon namelijk voor MVO Nederland, als Coördinator Informatiepunt MVO en als kennismanager circulaire economie. In zijn meest recente rol was hij sinds eind vorig jaar werkzaam als Projectmanager circulaire economie. 

Godard Croon en Ilse Klaasse Bos - Copper8

Ilse Klaasse Bos
Ilse Klaasse Bos behaalde een master in Milieumanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Al tijdens een stage bij Arcadis deed zij haar eerste ervaring op het snijvlak tussen business en milieu op. In 2006 kwam Klaasse Bos terecht bij het internationale ingenieursbedrijf URS, waar ze zo’n twee jaar werkte als Consultant Environmental Management. Klaasse Bos was ondermeer  verantwoordelijk voor consultancy op het gebied van wettelijke compliance en total quality management, vooral voor bedrijven binnen de olie- en gassector, chemische industrie en het groothandel en retailsegment. Vervolgens sloot Klaasse Bos zich aan bij de Brabantse Milieufederatie, waar ze ruim zesenhalf jaar werkzaam was, onder andere als beleidsmedewerker en project manager. Klaasse Bos was verantwoordelijk voor projecten op provinciale, nationale en internationale schaal, voornamelijk op het snijvlak van duurzaamheid, energie, milieu en klimaatverandering.

Copper8
Onlangs besloten Godard Croon en Ilse Klaasse Bos dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Beiden versterken sinds kort het team van Copper8, dat door hun komst is gegroeid naar een team van zeven professionals. Het adviesbureau uit Amsterdam, dat werd opgericht door Noor Huitema en Cécile van Oppen, levert voornamelijk diensten op het vlak van duurzaamheid (zoals bijvoorbeeld duurzame ketensamenwerking, circulair inkopen en bedrijfsvoering, en duurzaam aanbesteden). Eerder dit jaar leverde Copper8 onder meer een bijdrage aan vastgoedbeurs PROVADA en was Copper8 aanwezig op de Vakbeurs Facilitair.

Copper8

Ilse Klaasse Bos vervult bij het adviesbureau inmiddels de rol van ‘Happiness Manager’ waarin zij zich toelegt op het ondersteunen van de adviseurs om gezamenlijk het bureau tot een hechte en professionele duurzame organisatie te ontwikkelen. Ze initieert zaken binnen marketing, communicatie, inkoop en samenwerking. Godard Croon versterkt het bureau met zijn kennis op het gebied van circulair ondernemen en circulair inkopen.

Nieuws

Meer nieuws over