3 bureaus betrokken bij vastgoedevenement PROVADA

01 juni 2015 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Op 2, 3 en 4 juni 2015 vindt in de RAI Amsterdam PROVADA plaats, de jaarlijkse beurs voor de vastgoedbranche. Op het evenement komen jaarlijks meer dan 20.000 professionals uit de vastgoed-, advies- en financiële sector af om ideeën, plannen en visies uit te wisselen. Diverse adviesbureaus leveren een inhoudelijke bijdrage aan het evenement waaronder Copper8, Horwath HTL en CBRE.

PROVADA
PROVADA The Real Estate Meeting Point is een jaarlijkse vastgoedbeurs en dé ontmoetingsplek voor professionals uit de vastgoedbranche. Jaarlijks komen meer dan 20.000 ontwikkelaars, beleggers, consultants, retailers, financiers, woningcorporaties, eindgebruikers en gemeenten bij elkaar om zich te laten informeren over de laatste ontwikkelingen en om plannen, ideeën en visies met elkaar te delen. Het evenement beslaat dit jaar drie hallen van de RAI Amsterdam en vindt plaats van 2 tot 4 juni.

Het thema van dit jaar luidt ‘(RE) Building the Business’, en voor iedere dag geldt een ander dag thema. Dinsdag 2 juni staat in het teken van Innovatie, bijvoorbeeld door gebruik van 3D-printers en Big Data en door toegenomen aandacht voor samenwerking met andere sectoren. Op 3 juni staat Verleiding centraal, en wordt ingegaan op de vraag hoe je je als winkel of kantoor van de concurrenten onderscheidt en hoe je de klant verleidt. Op donderdag 4 juni, de laatste dag van de beurs, komt Authenticiteit aan bod.

Provada

Inhoudelijke bijdragen adviesbureaus
Naast de paar honderd standhouders op de beurs staat het programma voor de drie dagen vol met masterclasses, ontbijtsessies, cases, debatten en presentaties. Verschillende vertegenwoordigers vanuit de adviesbranche zijn op het evenement aanwezig en verzorgen inhoudelijke bijdragen. Dit jaar zijn dit onder meer consultancybureaus Horwath HTL, CBRE, en Copper8, een adviesbureau gericht op duurzaamheidsvraagstukken.

Horwath HTL is met 50 kantoren in 39 landen ’s werelds grootste consultancybureau in de gastvrijheidbranche. Op de tweede dag van het evenement presenteert Horwath HTL samen met de Gemeente Den Haag, de eerste resultaten uit het HOSTA 2015 rapport. Het onderzoek geeft inzicht in de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse hotelmarkt en geeft de statistieken weer voor de hotels met 3, 4 en 5 sterren. “De Nederlandse hotels hebben definitief afgerekend met de recente economische crisis”, aldus het bureau. Tevens zoomen zij tijdens de presentatie in op de hotelsector in Den Haag. Hiervoor stuurt Horwath HTL enkele afgevaardigden naar het evenement, waaronder Managing Director Ewout Hoogendoorn.

Ook CBRE verzorgt een uitgebreid programma tijdens PROVADA. CBRE is met 52.000 medewerkers verspreid over ca. 370 kantoren (excl. bijkantoren) 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van omzet in 2014). Vanuit CBRE zullen gedurende het evenement diverse sprekers inhoudelijke sessies verzorgen.

Op 3 juni zijn dat er twee: Björn Brink, Director Retail bij CBRE verzorgt de sessie: 'De feiten van een consumenten verleider in retail', waarin hij ingaat op de feiten en fabels rondom retailer Primark. Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets bij het kantoor, zal de volgende sessie leiden: 'PropertyEU Investment Briefing investing in the Netherlands', waarin hij samen met Richard Betts van PropteryEU zijn visie geeft op investeringsmogelijkheden in Nederland.

3 bureaus betrokken bij vastgoedevenement PROVADA

Een dag later, op 4 juni, zijn er ook enkele sessies. Marc van Tilburg, Director Research & Consulting bij CBRE en Frank Geuze, Associate Director Retail Development Services maken officieel het ‘Beste Winkelcentrum van Nederland 2015’ bekend. CBRE heeft samen met Cyber en Locatus voor de tweede keer de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor uitgevoerd, een onderzoek onder ruim 60 winkelcentra in Nederland. Op PROVADA presenteren de CBRE-consultants de onderzoeksresultaten en de do’s en don’ts voor winkelcentra, waarbij ze antwoord geven op vragen als: "Hoe zorg je er als winkelcentrum voor dat ze in jouw centrum komen winkelen? Hoe blijf je op een innovatieve manier de juiste klanten trekken?"

Tenslotte vindt op die dag de sessie 'Op de bank met... Gezonde gebouwen zijn persoonlijke gebouwen?' plaats, waarin wordt ingegaan op werkplekstrategieën. Daar zal Wouter Oosting, Senior Director Workplace Strategies & Design bij CBRE, een van de sprekers zijn.

Tenslotte levert ook Copper8 een inhoudelijke bijdrage aan het vastgoedevenement. Op donderdag 4 juni zullen Copper8 consultants Noor Huitema en Anouk van der Have een Masterclass geven met de titel ‘Authentiek vastgoed heeft magneetwerking’. In de masterclass draait het allemaal om “dicht bij jezelf blijven”: “Hoe dichter je bij jezelf staat en vanuit je persoonlijke waarden handelt, hoe beter je in staat bent jezelf te onderscheiden van anderen en je eigen merk kunt neerzetten, als vastgoedmanager en als organisatie. Waarom doe je wat je doet? Daarin zit je magneetwerking, de reden waarom iemand jou, jouw vastgoed of de producten en diensten van jouw organisatie wil hebben”, aldus de twee consultants.