Improved CF begeleidt financiering Mama Media Group

15 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Mama Media Group, een mediabedrijf dat zich richt op jonge gezinnen, heeft recent additionele financiering aangetrokken. Met de kapitaalinjectie kan het mediabedrijf zijn ambitieuze online groeidoelstellingen nastreven. Mama Media Group werd tijdens de transactie bijgestaan door het Amsterdamse Improved Corporate Finance.

Mama Media Group, opgericht in 2008, beheert diverse websites, waaronder Mama&zo, JM voor Ouders en FabMama en magazines waaronder Fabulous Mama, volledig gericht op (toekomstige) jonge gezinnen. Met 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand is Mama Media Group de grootste online speler in haar segment.

Mama media group

Met het oog op haar ambitieuze groeidoelstellingen besloot het management van Mama Media Group eerder dit jaar om extra groeifinanciering te verkrijgen. Hiertoe deed het bedrijf een beroep op het MKB Impulsfonds, een instelling die leningen verstrekt aan bewezen ondernemingen die toe zijn aan een vervolgstap in hun bedrijfsgroei. Voor de zoektocht naar additionele financiering is Mama Media Group bijgestaan door Improved Corporate Finance, een van de business partners van NEOS Business Finance. NEOS Business Finance is op exclusieve basis verantwoordelijk voor de selectie, kredietbeoordeling en monitoring van door het MKB Impulsfonds te verstrekken leningen. 

Met de financiering kan Mama Media Group volgens Alex Stempels, CEO van het bedrijf, “haar online strategie succesvol uitvoeren”, waarmee het “haar leidende positie verder kan versterken.” Over de totstandkoming van de kapitaalinjectie zegt hij: “Ik ben onder de indruk van de snelle, professionele en plezierige werkwijze van NEOS Business Finance en onze adviseurs Improved Corporate Finance, wat heeft geleid tot een succesvol financieringsaanvraag die binnen slechts 7 weken was geformaliseerd. Het MKB Impulsfonds is een goed voorbeeld van een nieuwe financieringspartij en partner voor een onderneming als Mama Media Group, daar waar de traditionele banken niet mee kunnen of mogen.”

Alex Stempels, Frank Verbeek en Daniel Timmer

In een reactie op de transactie laat Daniël Timmer, Credit Officer NEOS Business Finance, weten dat Mama Media Group een “aanwinst is voor de portefeuille van het MKB Impulsfonds”, terwijl Frank Verbeek, Managing Partner Improved Corporate Finance, toevoegt dat hij “blij is” dat ondernemers via het MKB Impulsfonds geholpen kunnen worden met het verwezenlijken van hun groeiambities. “Groei moet niet getemperd worden omdat traditionele kapitaalverstrekkers niet thuis geven”, sluit hij af.

Eerder dit jaar was Improved Corporate Finance ook al betrokken bij een financieringsronde van IQ Messenger, een producent van een geïntegreerd softwareplatform voor de zorg.