Reshift koopt consumentenbladen van IDG Nederland

07 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Reshift, een op IT-gericht Nederlands mediahuis, heeft de consumentenportefeuille van media-, data- en services-organisatie IDG overgenomen. Reshift wordt daarmee eigenaar van diverse nieuwe magazines op het snijvlak van technologie/gaming entertainment en versterkt bovendien het team met zo’n 25 IDG-professionals. Gedurende het gehele overnametraject werd verkoper IDG van advies voorzien door de corporate finance experts van Improved Corporate Finance.

IDG is wereldwijd een van de grotere media-, data- en services-bedrijven op het gebied van technologie. Onlangs besloot het bedrijf om zich meer te gaan richten op hun business-to-business dienstenaanbod en hun consumentenportefeuille in Nederland van de hand te doen. “Verkoop van de consumentenmerken is een direct gevolg van IDG’s internationale strategie in het transformeren naar een IT media-, data- en services-bedrijf, gericht op de business-to-business markt”, aldus Robert van Loon, directeur van IDG Nederland, over de stap.

IDG

Reshift nieuwe eigenaar
De consumentenportefeuille is inmiddels overgenomen door het Nederlandse mediahuis Reshift, onder meer bekend van magazines als Computer Idee, Vives, Gamer.nl, Lifehacking.nl, Linux Magazine en Power Unlimited. Ook staat Reshift bekend voor het innovatie-evenement voor het onderwijs, IPON. Volgens Reshift zorgt de overname ervoor dat zij de nieuwe marktleider worden binnen het technieksegment en dat van gaming/entertainment, en biedt het daarnaast nog veel meer voordelen. Paul Molenaar, algemeen directeur van Reshift: “Niet alleen neemt per direct onze omzet substantieel toe, maar het geeft ons veel meer mogelijkheden voor klantbehoud, het vergroten van onze e-commerce-activiteiten en het introduceren van nieuwe diensten en producten.”

Met de overname komt Reshift in het bezit van diverse nieuwe magazines, waaronder Computer!Totaal, Tips & Trucs, Zoom, MacWorld, iPhone Magazine, iPad Magazine en Techpanel. Bovendien wordt het team van Reshift versterkt met 25 werknemers van IDG, die de overstap maken naar het Haarlemse kantoor van het mediahuis. 

Re-shift

Improved Corporate Finance
Gedurende de gehele overnametransactie werd IDG bijgestaan door de corporate finance specialisten van Improved Corporate Finance, een Amsterdams boutique kantoor dat zich voornamelijk richt op (internationale) mid market transacties. Het kantoor werd medio 2013 opgericht en inmiddels bestaat de organisatie uit een team van ruim vijftien adviseurs en associates die op projectbasis worden ingezet. Improved Corporate Finance is gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam.