4 adviesbureaus leveren bijdrage aan PMI Summit 2015

10 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Aanstaande donderdag vindt het projectmanagementcongres PMI Netherlands Summit 2015 plaats. Arcadis, Capgemini, Kirkman Company en YNNO leveren een inhoudelijke bijdrage aan het evenement. ICT-dienstverleners CGI en T-Systems hebben zich verbonden als sponsoren van de PMI Summit, die dit jaar het thema ‘Het geheim van Project Management’ behandelt.

Na drie succesvolle edities wordt op 11 juni aanstaande de vierde editie van de PMI Netherlands Summit georganiseerd in congrescentrum Spant! in Bussum. Het jaarlijkse projectmanagementcongres wordt georganiseerd door PMI Netherlands Chapter, onderdeel van PMI Global, het internationale platform voor project-, programma- en portfolioprofessionals.

Thema van de Summit is ‘The secret of Project Management; next practices demystified’ en behandelt vragen als: wat is het geheim van succesvol projectmanagement? En wat zijn de best practices van de toekomst? Meer dan 150 projectmanagers, adviseurs en andere geïnteresseerden zullen het congres bezoeken.

Het programma kent diverse keynotes, lezingen en workshop. Adviseurs van vier bureaus – Arcadis, Capgemini, Kirkman Company en YNNO – leveren dit jaar een inhoudelijke bijdrage.

Arcadis
Na de opening en introductie van de Summit 2015 door congresvoorzitter Peter Storm en Professor Hans Bakker van de TU-Delft, krijgt Bert van Eekelen, Senior Consultant bij Arcadis, de vloer. De ervaren consultant en projectmanager gaat als keynote spreker in op de trend dat steeds meer projecten plaatsvinden in een multi-client arena. De samenwerkingen tussen klanten zorgen voor een toename van complexiteit en dubbelzinnigheid in besluitvormingsprocessen, en om succesvol te blijven als projectmanager is het daarom cruciaal om te snappen wat er achter de schermen, of zelfs in ‘de kleedkamers’ gebeurt.

YNNO
Na een korte pauze krijgen bezoekers de keuze uit verschillende workshops. Een van de workshops, getiteld “Hoe verander je gedrag als onderdeel van een nieuwe manier van werken?”, wordt verzorgd door Pieter van der Laan, Workplace Strategist en sinds begin 2015 partner bij adviesbureau YNNO. Van der Laan begeleidt organisaties in uiteenlopende sectoren bij visie-, en conceptontwikkeling. Tijdens de workshop behandelt hij de 9 belangrijkste valkuilen van de rationele/planmatige veranderaanpak en hoe deze kunt ontweken kunnen worden. 

Bert van Eekelen, Pieter van der Laan, Jacques Dunselman en Wouter van Twillert

Capgemini
In de daarop volgende workshopronde neemt Jacques Dunselman, Principal Consultant bij Capgemini, een sessie voor zijn rekening. Dunselman gaat in op een aantal persoonlijke ervaringen met innovatieve maatregelen om de efficiency van project en virtuele teams te verhogen. Vorig jaar leverde Dunselman een bijdrage aan een ander congres voor projectmanagers, IPMA 2014 in Rotterdam, samen met oud-Capgemini collega Wouter van Twillert. 

Kirkman Company
Dunselman’s voormalige collega Wouter van Twillert, onlangs aangesteld als senior consultant bij Kirkman Company, staat ook op de lijst met sprekers voor PMI Summit 2015. Hij heeft tijdens zijn loopbaan al een grote verscheidenheid van rollen bekleed; van softwareontwikkelaar tot management en sales-posities. Tussen deze functies door werkte hij ook als projectmanager. Kort gezegd is Van Twillert geïnteresseerd in alles wat met mensen te maken heeft. Ook hij levert een inhoudelijke bijdrage aan het congres.

PMI Netherlands Summit 2015 wordt gesponsord door CGI, Fortes Solutions en T-Systems.