Vier adviesbureaus winnen prestigieuze MPF Award

24 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Het Managing Partners’ Forum heeft de winnaars van zijn jaarlijkse MPF Awards bekendgemaakt. 25 verschillende awards werden uitgereikt aan meer dan 20 zakelijke dienstverleners, waaronder vier organisaties actief binnen het management consultancy segment: BDO, Capgemini Consulting, Deloitte en Grant Thornton.

Ieder jaar organiseert het Managing Partners’ Forum (MPF) – een onafhankelijk orgaan dat zich richt op het volwassener maken van de markt voor zakelijke diensten en op het stimuleren van samenwerkingen tussen bedrijven – de jaarlijkse ‘MPF Awards’. De awards maken onderdeel uit van de MPF International Management Excellence Summit, in samenwerking met Harvard Business Review en Financial Times. Dit jaar werden 25 awards uitgereikt, verspreid over vijf hoofdcategorieën.

MPF Awards 2015

De winnaars van de 2015 editie van de MPF Awards werden eerder deze maand bekendgemaakt tijdens een galadiner en award-uitreiking in het Londense Marriott Hotel. Onder de winnaars bevinden zich diverse zakelijke dienstverleners waaronder accountancykantoren, advocatenkantoren, management consultancybureaus, vastgoedadviseurs en architecten. Met drie awards sleepte BDO de meeste prijzen binnen, onder meer in de categorieën ‘Best strategic leadership’, 'Best managed national firm’ en ‘Best financial management’. Capgemini Consulting, de management consultancytak van Capgemini, won de award voor ‘Best performing brand’ in de adviesbranche, terwijl Big 4 kantoor Deloitte en Norton Rose Fulbright de award wonnen binnen respectievelijk het accounting- en juridische landschap. De ‘Best programme for leadership development’ award ging naar Grant Thornton.

BDO - Capgemini Consulting - Deloitte - Grant Thornton

Best Consulting Brand
Capgemini Consulting werd door de jury* erkend voor de kwaliteit van zijn ‘digital transformation’ onderzoeksprogramma. De afgelopen jaren heeft het consultancybureau zijn inspanningen op het gebied van kennisleiderschap enorm verhoogd, onder andere het gevolg van het bundelen van zijn interne expertise in aparte research units, het opschalen van zijn onderzoekskwaliteit en een aantal hoogwaardige researchpartnerships (bijv. met MIT, Altimeter Group). Die versterkte focus heeft zijn vruchten afgeworpen – volgens een recente kennisleiderschap-ranking, uitgevoerd door analistenbureau Source, staat Capgemini momenteel op #2, kijkend naar de kwaliteit van zijn kennisleiderschap. Twee jaar geleden stond het bureau nog op plek #15 en inmiddels heeft Capgemini binnen de markt grote namen als BCG, Deloitte en McKinsey ingehaald. In oktober vorig jaar werden diverse belangrijke bevindingen binnen het digitale spectrum gebundeld in het boek ‘Leading Digital, een co-creatie tussen Capgemini Consulting en MIT.

“We zijn zeer vereerd met deze prijs. Het is een erkenning van ons streven om kwalitatief hoogstaande expertise af te leveren. Het Digital Transformation Research Institute van Capgemini Consulting speelt hierin een onmisbare rol. Zij zijn de voornaamste leverancier van de onderscheidende onderzoeksrapporten en expertise die onze klanten ondersteunen in hun transformatieprojecten wereldwijd,” zegt Cyril Garcia, CEO van Capgemini Consulting. Garcia werd vorige maand benoemd tot hoofd van Capgemini Consulting, hij volgde Xavier Hochet op, die zo'n twee jaar aan het roer stond.

Capgemini Consulting

* Het jurypanel bestaat uit toonaangevende adviseurs en experts uit Europa, Noord-Amerika en Australië. Onder hen bevindt zich onder andere de CEO van de Management Consultancies Association (MCA), evenals academici van Wharton Business School, Harvard Business School, Cambridge/Judge Business en Westminster Business School.