Altimeter en Capgemini Consulting vormen partnership

27 oktober 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee krachtpatsers in het digitale landschap – Altimeter Group en Capgemini Consulting – hebben besloten de krachten te bundelen en een strategische partnership te vormen. Samen zullen de twee partners in staat zijn om hun klanten te voorzien van een volledig spectrum van digitale diensten, van onderzoek en strategisch advies tot pragmatische implementatie.

Altimeter Group, opgericht in 2008 door Charlene Li, is een onderzoeks- en adviesbureau dat zich specialiseert in Digitale Transformatie, Social Business, Data Disruption, Content Strategy, en Leadership. Het bureau, dat zichzelf onderscheidt van bekende concurrenten als Gartner, Forrester en IDC door zijn ‘open research model’*, heeft bijna 20 werknemers en is gevestigd in San Mateo, VS. Capgemini Consulting, de adviespraktijk van Capgemini, is met meer dan 3.600 management en IT-consultants wereldwijd één van de top 20 internationale spelers in de adviesbranche.

Altimeter - Capgemini Partnership

Door samen te werken zullen Capgemini Consulting en Altimeter Group in staat zijn om hun gezamenlijke dienstenportfolio te vergroten: Capgemini Consulting zal toegang krijgen tot dieper onderzoek, thought leadership en strategische modellen van Altimeter, terwijl Altimeter in staat zal zijn om zijn diensten uit te breiden naar executie, waaronder transformatie-implementatie en IT-diensten. “Capgemini specialiseert zich in het ondersteunen van bedrijven bij het effectief inzetten van strategie en technologie. Wij hebben niet de mensen om dat te doen, dus we waren op zoek naar een partner die met ons wilde werken op het gebied van implementatiewerk", legt Li uit. Als gevolg van de bundeling van diensten zullen de partners volgens Li in staat zijn om te voorzien in een “vol spectrum van digitale transformatiediensten, van visievorming en onderzoek tot pragmatische implementatie.”

Gebaseerd op Altimeter’s aanwezigheid in, en huidige focus op de VS, zal de relatie zich in eerste instantie op de Noord-Amerikaanse markt richten, met een focus op de financiële diensten, retail-, klantproducten-, high technology en fabrikatiesectoren. Wanneer het fundament neergezet is zullen de partners hun strategische alliantie uitbreiden naar Frankrijk, Capgemini’s thuismarkt, en de rest van Europa.

“We zijn al begonnen samen te werken met betrekking tot joint onderzoek en we zijn van plan om dat onderzoek de komende maanden op te leveren. We zien ernaar uit om onze krachten te bundelen om bedrijven te helpen anticiperen en reageren op ‘disruptive’ technologieën en digitale transformatie”, zegt Li, die in haar vroegere dagen nog voor consultancybureau Monitor** werkte.

Charlene Li - Altimeter

Thought leadership
Het is voor Capgemini Consulting de tweede grote partnership in het onderzoeksveld. Al meer dan drie jaar werkt het nauw samen met Massachusetts Institute of Technology (MIT) op het vlak van digitale transformatie, wat heeft geresulteerd in tientallen publicaties, waaronder het onlangs uitgebrachte ‘Leading Digital’ boek. De MIT partnership heeft tot op heden een grote impact gehad op de kwaliteit van Capgemini’s thought leadership en algemene onderzoeksreputatie. Zo onthult een onlangs uitgebracht rapport dat Capgemini Consulting momenteel de één na beste thought leadership in de adviessector produceert, net na IBM. De top 5:

Thought Leaders

* Altimeter geeft al zijn onderzoek, van formele rapporten tot prestentaties en webinars, vrij met een Creative Commons licentie, waardoor lezers deze vrij kunnen gebruiken mits de geschikte citaten gebruikt worden.

** Monitor ging failliet in 2012, en werd door Deloitte overgenomen na faillissement.