Adviesbureau Nolan, Norton & Co. splitst van Atos Origin

20 februari 2006 Consultancy.nl

Atos Origin en het management van Nolan, Norton & Co. (NNC) hebben overeenstemming bereikt over een management buy out (MBO). Reden voor de buyout is het waarborgen van de absolute onafhankelijkheid van NNC als strategisch adviesbureau.

Nolan, Norton & Co. is opgericht door Harvard academici Richard Nolan en David Norton en is sinds 1988 in Nederland gevestigd. NNC werd onderdeel van Atos Origin nadat de onderneming medio 2002 KPMG Consulting overnam. Het werd geintegreerd binnen Atos Consulting, de adviestak van Atos.

NNC blijft ook na de buyout onder leiding staan van managing partner Ger Damen. Nolan Norton Institute (NNI), de research activiteit, blijft onderdeel van Nolan, Norton & Co.

Onafhankelijk
De MBO wordt door zowel Atos Origin als NNC gezien als een positieve ontwikkeling die de onafhankelijkheid van NNC als strategisch adviseur waarborgt. Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin Noord Europa: “Nolan, Norton & Co. wil een volledig onafhankelijk strategisch adviesbureau in Nederland worden. Door de management buy out denkt NNC nóg beter te kunnen focussen op haar klanten en op het leveren van advies op het gebied van strategie en executie met een hoge toegevoegde waarde.”

Ger Damen is blij met de beslissing om zelfstandig verder te gaan. “Atos Origin heeft ons de laatste jaren alle gelegenheid geboden ons te concentreren op uitdagende, top 500-klanten.Tegelijkertijd heeft NNC altijd de wens gehad om volledig zelfstandig adviesdiensten aan te bieden. Die kans krijgen wij nu door deze management buy out. Dat geeft ons een volledige, onmiskenbare onafhankelijkheid en onbeperkte toegang tot klanten en relaties. Wij verwachten als zelfstandig bureau sneller te kunnen groeien, zowel in Nederland als internationaal”.