EY Advisory koopt deel failliete Nolan, Norton & Co

03 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en adviesbureau EY heeft een deel van de boedel van het failliete adviesbureau Nolan, Norton & Co. (NNC) overgenomen. Dit blijkt uit het meest recente verslag van de curator.

Eind vorig jaar werd Nolan, Norton & Co. failliet verklaard. Het advieskantoor werd eind jaren ’80 opgericht en bouwde in 25 jaar tijd een sterke reputatie op het gebied van management consultancy. In de jaren ’90 werd Nolan, Norton & Co. onderdeel van KPMG Consulting en na de overname van KPMG Consulting door Atos was het jarenlang een aparte business unit binnen Atos Consulting. Sinds de management buyout in 2006 opereerde het adviesbureau zelfstandig.

EY koopt handelsnaam Nolan Norton

Als gevolg van de crisis en toegenomen concurrentie kwam het bureau in financiële problemen. In 2011 bedroeg de omzet nog meer dan €5 miljoen, en jaar later werd zo’n €3 miljoen verdiend en na een verdere omzetdaling in de eerste helft van 2013 werd de situatie onhoudbaar. Faillissement werd uitgesproken en een curator werd aangesteld om de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken.

EY
Uit het rapport van de curator blijkt dat meerdere partijen interesse hebben getoond in Nolan, Norton & Co. Uiteindelijk is EY als winnaar uit de strijd gekomen – de grootste zakelijke dienstverlener van Nederland heeft €30.000 betaald om een deel van het intellectueel eigendom in handen te krijgen. Het betreft de handelsnaam, de merkenrechten en de domeinnaam. Inmiddels zijn ook vijf voormalig werknemers van Nolan, Norton & Co. bij EY in dienst getreden:

- Ger Damen, geassocieerde bij EY Advisory, voormalig Managing Partner van NNC
- Aart Willem Saly, Director bij EY Advisory, was sinds begin 2013 Principal bij NNC
- Maurits Kuijt, Senior Manager bij EY Advisory, hiervoor ook Senior Manager bij NNC
- Jan Jurjen Visser, Senior Adviseur bij EY Advisory, werkte na afstuderen zo’n 6 jaar bij NNC
- Joep Obdam, Adviseur bij EY Advisory, werkte als Junior Consultant bij NNC

NNC Adviseurs naar EY

Ten tijde van het faillissement had Nolan, Norton & Co. circa 20 werknemers. Een deel van de adviseurs heeft inmiddels elders onderdak gevonden. Zo is Ernest Jan Mutsaers, voormalig partner van NNC, eind vorig jaar als Associate Director gestart bij de Management Consulting tak van KPMG. Hans Strikwerda – die leiding gaf aan Nolan Norton Institute – besloot om verder te gaan als zelfstandig adviseur. Over de toekomst van de overige betrokken NNC adviseurs is nog geen duidelijkheid.