5 adviesbureaus in NRC top 25 beste werkgevers

11 december 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Deze week is het NRC Beste Werkgevers Onderzoek 2014 uitgebracht, een onderzoek naar goed werkgeverschap onder hoogopgeleiden. Vijf adviesbureaus wisten de ranglijst van Beste Werkgevers te halen, waarvan er drie de top-3 innemen: Accenture, ORMIT en IG&H Consulting. Ook Twynstra Gudde en VODW staan, net als in 2013, in de top-25.

Beste Werkgevers Onderzoek
Het NRC Beste Werkgevers Onderzoek is een wetenschappelijk verantwoord onderzoek naar goed werkgeverschap onder hoogopgeleiden. Het onderzoek kwam onder meer tot stand in samenwerking met onderzoeksbureau SatisAction, en met NRC als media partner. Het onderzoek geeft inzicht in medewerkerstevredenheid en vergelijkt de arbeidsvoorwaarden van organisaties. Een van de ranglijsten* die voortkomt uit het onderzoek is die van ‘Beste Werkgevers’. Ook dit jaar is de adviesbranche weer vertegenwoordigd in de ranglijst, waarbij dit keer de complete top-3 wordt ingevuld door adviesbureaus: Accenture, ORMIT en IG&H Consulting & Interim staan op #1, #2, en #3.

Een overzicht van de top-25 werkgevers:

5 adviesbureaus in NRC top 25 beste werkgevers

Accenture Beste Werkgever 2014/2015
Vorig jaar behaalde Accenture nog de 11e plek in de Beste Werkgevers ranking. Dit jaar staat het consultancybureau bovenaan. Accenture dankt de nummer #1 positie onder meer door de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en de prettige sfeer bij het bureau. Bij Accenture werknemers heerst een gevoel van trots, en is ruim tweederde van de medewerkers zelfs regelmatig tot overwerk bereid. Verder biedt hun Fit@work programma de consultants de nodige ontspanning om in balans te blijven, waardoor Accenture medewerkers minder vaak ziek zijn en extra gemotiveerd zijn. Ook biedt Accenture hun werknemers veel ruimte voor eigen initiatief en trainingen. Marieke Siero, management consultant bij Accenture: “Als je een kans ziet, kun je die grijpen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor trainingen. Iedereen heeft een vast budget en je mag zelf weten hoe je dit invult.”

IG&H Consulting & Interim op #3
Adviesbureau IG&H Consulting & Interim stond vorig jaar genoteerd in de NRC rankings van ‘Beste Arbeidsvoorwaarden’ (#15) en ‘Meest Tevreden Medewerkers’ (#4). Dit jaar staat IG&H in alle drie de rankings. In de categorie ‘Beste Werkgevers’ staat het bureau dit jaar zelfs op de derde plaats. IG&H wordt vooral erkend voor de ontwikkeling van hun medewerkers – bijvoorbeeld door jaarlijkse trainingen van IG&H’ers bij de IMD Business School – en de mate van betrokkenheid van medewerkers bij het bureau. Kijkend naar de bedrijfscultuur worden ook transparantie en openheid genoemd als onderscheidende factoren. Werknemers kunnen openlijk hun mening uiten bij leidinggevenden en krijgen goede, persoonlijke begeleiding van senior collega’s. Rozan Gilles, senior consultant gezondheidszorg bij IG&H: “Wekelijks hebben we in teamverband een stand-up. We delen de voortgang van projecten en onze leerdoelen met elkaar.”

Tenslotte, vanuit de adviesbranche wisten ook dit jaar Twynstra Gudde en VODW de Beste Werkgevers ranking weer te halen.

* De overige twee rankings in het kader van het NRC onderzoek zijn die van: ‘Meest Tevreden Medewerkers’ en ‘Beste Arbeidsvoorwaarden’.