Ormit opent derde vestiging op High Tech Campus Eindhoven

10 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ormit heeft een nieuwe vestiging geopend op de High Tech Campus Eindhoven. Hiermee wil de talentontwikkelaar bedrijven in de Brainportregio helpen bij het aantrekken van de almaar schaarser wordende ambitieuze en talentvolle young professionals.

Sinds de oprichting in 1994 houdt Ormit zich bezig met het selecteren van afgestudeerde talenten voor hun traineehipprogramma. Het Ormit-traineeshipprogramma stoomt deze talenten vervolgens via een intensief opleidings- en ontwikkelprogramma klaar voor het echte werk.

Vanuit zijn kantoren in De Bilt en Brussel helpt Ormit bedrijven en organisaties bij het sourcen van jong talent. De trainees van Ormit worden op tal van opdrachten ingezet bij opdrachtgevers. Denk onder meer aan aansprekende namen als ASML, DELA, NS, Philips en de Rabobank. Veel van de talenten – volgens Ormit zelf zo’n 90% – komen na het tweejarige traineeship ook in dienst bij de opdrachtgever.

Ormit opent derde vestiging op High Tech Campus Eindhoven

Met het nieuwe kantoor dat Ormit nu heeft geopend op de High Tech Campus Eindhoven stelt de talentontwikkelaar zich ten doel organisaties in de zogeheten Brainportregio aan geschikt talent te helpen.

Voor veel organisaties is dat een uitdaging in de snel veranderende markt waarin, zo stelt Ormit-CEO Thomas De Wulf, een “grote talentschaarste heerst op alle niveaus en in alle sectoren”.

Zeker voor de Brainportregio komt de opening van het nieuwe kantoor volgens De Wulf als geroepen. “De snelle techgroei en ontwikkeling van deze regio vereist professionaliteit van processen en projecten. Ormit Brainport Talent biedt een oplossing voor de mismatch tussen vraag en aanbod van toptalent.”

In het toekomstige landschap, waarin thema’s als digitalisering, duurzaamheid, inclusie en opkomende technologieën steeds meer op de bestuursagenda van bedrijven staan, neemt ook de strijd toe om het schaarse talent dat met de uitdagingen van morgen zal weten om te gaan.

Met Ormit Brainport Talent denkt De Wulf het antwoord te kunnen bieden op de door hem geschetste talentcrisis, door “jonge talenten te ontdekken en doorontwikkelen” voor opdrachtgevers in de regio.

“Wij beseffen als geen ander dat we aan de basis staan van een toekomstige generatie leiders. Je proeft aan alles: zij willen het anders en beter doen en zetten zich in voor een wereld die werkelijk duurzaam, divers en inclusief zal zijn”, besluit de CEO.

Sinds 2018 is Ormit in Belgische handen. Een jaar later nam De Wulf binnen de specialist in traineeships en leiderschapsontwikkeling het stokje over van Hetty van Ee. Zij bleef overigens verbonden aan Ormit, onder andere door toe te treden tot de raad van commissarissen.