Negen adviesbureaus in lijst beste werkgevers van 2020

25 mei 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Uit onderzoek naar hoe werkgevers omgaan met hun personeel is een ranglijst van de ‘40 beste werkgevers van ons land’ naar voren gekomen. Deze bedrijven zetten hun mensen op één in hun HR-beleid en weten een uitstekende bedrijfscultuur te bieden. Onder de topwerkgevers zijn ook acht adviesbureaus te vinden. 

Accuracy

Locatie: Schiphol
Opgericht in: 2004
Aantal medewerkers: 30 (450 wereldwijd) 

Accuracy levert financieel-strategisch advies aan bedrijven en private equity-bedrijven.

Fakton

Locatie: Amsterdam en Rotterdam
Opgericht in: 1981
Aantal medewerkers: 64 

Fakton is een adviesbureau gespecialiseerd in vastgoedvraagstukken en stedelijke leefomgevingen.

Negen adviesbureaus in lijst beste werkgevers van 2020

Lean Consultancy Group

Locatie: Geen kantoor
Opgericht in: 2009
Aantal medewerkers: 57 

Lean Consultancy Group (LCG) adviseert, traint en coacht organisaties bij verandertrajecten, met een focus op Lean en Agile.

Nextview

Locatie: Amsterdam, Eindhoven en Frankfurt
Opgericht in: 2009
Aantal medewerkers: 80

Nextview is een Salesforce consultancy. Als Platinum Salesforce Partner helpt het zijn klanten met digitale transformatie door waarde te creëren middels klantgerichtheid, data-intelligentie en bedrijfsoptimalisatie.

Ormit

Locatie: De Bilt en Brussel
Opgericht in: 1994
Aantal medewerkers: 150 

Ormit ontwikkelt de “leiders van morgen”. Trainees doorlopen het Ormit-traineeship waarin zij opdrachten doen bij klanten en tegelijkertijd een uitgebreid opleidingsprogramma volgen. 

Quint

Locatie: Amstelveen
Opgericht in: 1992
Aantal medewerkers: 135 

Quint ondersteunt bedrijven en organisaties bij het ontwerpen en implementeren van digitale transformaties. Daarbij ligt de focus op het onderling verbinden van mensen, processen en technologie. 

Republiq

Locatie: Amsterdam en Den Bosch
Opgericht in: 2014
Aantal medewerkers: 30 

Republiq is een adviesbureau dat zich bezighoudt met vastgoedvraagstukken in het publieke domein.

Solid Professionals

Locatie: Utrecht
Opgericht in: 2007
Aantal medewerkers: 121

Solid Professionals helpt bedrijven in de financiële sector met finance & risk-diensten. Via een combinatie van specialistisch advies, interim dienstverlening en een young professional-programma. 

Synechron

Locatie: Amsterdam
Opgericht in: 2001
Aantal medewerkers: 95 (5.000+ wereldwijd)

Synechron helpt financiële dienstverleners op het gebied van digital-, consulting- en technologiediensten. De expertise van Synechron omvat domeinkennis op gebieden als banking, asset management en verzekeringen, en inhoudelijke kennis op gebieden als AI en blockchain.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door Great Place to Work, en is gebaseerd op twee assessments. Het eerste is een zogeheten medewerkersonderzoek, waarin wordt gekeken naar hoe bedrijven binnen hun organisatie en teams aandacht geven aan vijf kernwaarden: geloofwaardigheid (communicatie, vakbekwaamheid en integriteit), respect (samenwerking, zorg), eerlijkheid (gelijkwaardigheid, onpartijdigheid), trots (imago, persoonlijk werk, trots op collega’s) en kameraadschap (verbondenheid en oog voor maatschappelijk belang).

Het tweede assessment is gebaseerd op een audit op de cultuur van organisaties en hun HR-beleid. Dit assessment heeft onderwerpen in kaart gebracht zoals: ‘hoe worden nieuwe collega’s verwelkomd en ingewerkt?’, ‘hoe worden mensen geïnspireerd?’, ‘op welke manier kunnen medewerkers feedback geven en wat wordt hiermee gedaan?’, ‘hoe kunnen medewerkers hun talenten ontwikkelen?’, en ‘hoe wordt een balans tussen werk en privé gestimuleerd?’.

Bedrijven die bij beide assessments significant beter hebben gepresteerd dan hun branchegenoten zijn opgenomen in de ‘Best Workplaces 2020’-lijst.