Hetty van Ee draagt stokje over aan Thomas De Wulf

20 september 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Talentontwikkelaar Ormit krijgt een nieuwe CEO. Na bijna twintig jaar leiding te hebben gegeven aan Ormit draagt Hetty van Ee per 1 januari 2020 het stokje over aan de Belg Thomas De Wulf. 

De nieuwe topman mag zich met recht een echte ‘Ormittter’ noemen. Hij startte zijn loopbaan ooit als trainee bij het Ormit en heeft de afgelopen twee decennia verschillende rollen bekleed bij het bureau. Momenteel fungeert hij als CEO voor Ormit België – onder zijn leiderschap heeft het bedrijf een leidende positie verworven binnen de Belgische markt voor talent en traineeships

Ormit zette in 1999 voor het eerst voet aan de grond in België, vijf jaar nadat het onder de vlag van Ordina het levenslicht had gezien. In 2010 is het bedrijf verzelfstandigd van de IT-dienstverlener, en sindsdien is Ormit uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Benelux.

Vanuit kantoren in De Bilt en Brussel helpt Ormit bedrijven en organisaties bij het sourcen van jong talent. Daarbij staat de talentontwikkelaar het meest bekend om de traineeshipprogamma’s die het aanbiedt. Ormit concurreert in dit landschap met andere grote traineeshipspelers zoals YoungCapital, Randstad, de Rijksoverheid en YSE. 

Hetty van Ee draagt stokje over aan Thomas De Wulf

Aan De Wulf de taak om de uitgestippelde groeiambitie van het bedrijf verder vorm te gaan geven. Hij stelt: “Ons vlaggenschip is het Multicompany Traineeship, waarbij talenten zich over een periode van twee jaar ontwikkelen door opdrachten uit te voeren bij verschillende participanten. Dit concept kunnen we ook in andere landen dan in Nederland en België uitrollen.” 

“Dat geldt ook voor ons Incompany Traineeship – traineeships op maat voor verschillende organisaties die we in co-creatie met hen opzetten, zodat zij zich kunnen blijven focussen op hun core business”, vervolgt hij. Het bedrijf werkt op deze manier met onder meer ASML, DELA, NS, Philips en de Rabobank. Bovendien ziet De Wulf kansen voor nieuwe traineeships op het gebied van digitalisering en technologie. “Kortom, volop mogelijkheden dus voor Ormit”, zo geeft De Wulf aan.

Van Ee blijft verbonden aan de talentontwikkelaar. Zij treedt per 1 januari toe tot de Raad van Commissarissen. “Ik draag het stokje vol vertrouwen over. De organisatie staat als geen ander. En zowel in België als in Nederland staan twee bevlogen managementteams klaar om samen met Thomas de nieuwe fase van Ormit in te gaan.” 

Ormit is sinds vorig jaar eigendom van de Belgische participatiemaatschappij Pyramid, die het bedrijf overnam van de Nederlandse investeerders TIIN Capital, Bolster Investment en het Ormit-management.